Sentuhlah saya

31 December 2009

Welcome 2010

Salam...
selamat pagi..hari ni aku x gi keja sbb malas...hehehe
bukanlah sbb aku ada misi untuk disempurnakan..even x brapa nak sempurna..
hr ni merupakan hr terakhir dalam tahun 2009....
bermaksud esok bermulalah kehidupan aku dalam suku abad pertama..which is...next year..i turn 25...OMG..huhuhuhu...

dr segi cita2 dalam pendidikan aku dh ada kt stage second last....
tp stage ni x abes lg slagi tesis aku x siap....
dr segi kehidupan,banyak lg yang x tercapai....
erm..aku ada berfikiran gak malam td..ptt ke aku tglkan dunia blogging sekejap?
untuk fokus pada target?
skrg ni aku sgt addicted dgn blog....

erm..aku akan fikirkan kemudian.
tp aku rs puas kalau memblogging ni...rasa mcm aku dapat luahkan semuanya...
puas....wpon aku xharapkan ramai org sgh blog aku n baca..
sbbnya dh tertera kat atas ni, Syazana,life,love&......

jd aku akan tulis apa yang berlaku dalam hidup aku...x kira r benda kecik atau besar...
owh..tq to Cik Husna n Cik Syahira sbb banyak membantu aku improve dlm dunia blog nih..
ye...saya buta IT..selama ni guna internet untuk tujuan belajar n kerja sahaja...
aku ada blog ni dh lama..since februari 2008....tp since ogos 2009 br aktif balik...
sbb aku x tau nikmat memblogging nih.. :-p

lau aku senyap time weekend jgn pelik lah ye,mmg aku malas nak update...schedule aku padat..
tp lau dh lama aku senyap gak tu pon jgn pelik..mungkin aku tgh sibuk..
tp pernah ke aku senyap lama2?....
hahaha2 aku je blh jawab soalan tu....(^_^')

jd dgn azam baru,by hook or by crook,i must finished my study by this june 2010 including finished my thesis n viva...

wish me good luck babes....because start tomorrow i've got big mission to complete n mega project too....

i wish i can...Ya Allah S.W.T permudahkanlah jalan hidupku dan berilah aku kekuatan untuk menghadapi dugaan di masa akan datang....amin.


P/S:semoga korang pun dipermudahkan segala urusan....t.a.t.a

30 December 2009

Kau ni mulia sangat ke?

Salam,
hye babes...
aku tgh study sebenarnya..gangguan byk sgt sehinggakan aku teringat memori lama...
hehehehe2..teruk kan aku?x khusyuk study..

erm..see the title of my entry...
beberapa tahun yang lepas...
sorang kawan aku terluka dek putus cinta...bukan luka jatuh beskal ye..
jadi aku selaku kawan pon memainkan peranan dengan memujuk...
mcm2 aku bg nasihat..i know..i'm not good enough..
tp bg aku,lau kita sayang kawan..kita mesti tolong dia.X banyak sket pon jadilah..
bg semangat je pon,bukan bg duit atau makan...

Tengah2 aku memujuk....seorang kawan lain sound aku

Kawan:ALONG,KAU NI MULIA SANGAT KE?
aku:erk...(tetiba je pompuan ni),maksud kau? (kawan yg nangis td pon terus terdiam)
kawan:yelah kau pujuk dia ngan kata2 semangat,sgala mcm kuar dr mulut kau nk tenangkan dia.
aku:jadi?apa masalahnya?dia kawan aku kan,sama mcm kau.
kawan:x da lah,setiap kali kau pujuk kawan2 diaorg akn dgr nasihat kau.
aku:erm...mulia adalah perkataan yang sgt bersih untuk aku n aku x layak untuk itu.

kawan:kau x pernah jemu ke?pujuk kawan2,bg semangat?
aku:boleh aku tau apa yang x kena ngan kau?
kawan:erk....(diam tanpa kata2)

aku:kawan ibarat adik-beradik...kalau kau dpt kwn yang sejati,sgup menangis n ketawa ngan kau,sgup ssh senang ngan kau,apa lg kau nk dalam bersahabat...kawan bukan sekadar kata2 tp perasaan...aku tolong bukan aku mtk bayaran...tp sbb perasaan sayang tu ada,sbb aku x sgup tgk kawan aku bersedih...kau x rs sakit ke lau tgk kawan kau nanges?aku rs.sbb tu aku tolong.bukan kerana aku mulia dan baik..tp atas dasar sifat kemanusiaan.

Kawan yg nangis:betul...hidup ni ibarat roda..sekejap kita kat atas,kejap kita kat bawah.x semua benda yang kita impikan akan tercapai...

aku:mulia bukanlah pada apa yang kita ucap,pada pemakaian atau kata2.tp MULIA ADALAH PADA HATI DAN JIWA KAU.

Kawan:okey,aku mintak maaf.

Hah amik kau...aku bg syarahan betul2 kat telinga kau,nasib aku x azankan skali.Cuba lau aku azan, cfrm kau nanges punya hahaha2...
bg aku hidup kita bukan sekadar ada parents,siblings,big family,sweetheart.....but also friends...
mmg x semua org baik,tp kalau kau ikhlas dalam berkawan,x mustahil kau akan jumpa insan yang mcm kau gak...

Jadi pada sapa2 yang pnh menikam belakang badan kawan sdr scr batin hehehe..cepat2 mintak maaf...kalau dgn tuhan kau blh mintak ampun,tp lau dgn manusia ni..belum tentu..silap2 leh jd sumpah tau x.

ok..tu je pengajaran untuk hr ni...t.a.t.a

I wish....

Salam...
morning....
Huhuhu..today is wednesday..
besok petang balik johor yeay.....

Hari jumaat ni dh masuk tahun 2010..
bermaksud umur aku akan bertambah lg 1 angka...25..warghhhhhhhh..
sudah tua kah?
sudah matangkah?
sudah berkerjayakah?
sudah habis belajar kah?
semua soalan di atas adalah berkaitan..hahaha..x mau jawab lah..

Owh...ni br nak masuk awal bulan..tp boleh x aku dah berkira2 bila nak kuar gaji lg nih...
hahaha..
banyak benda aku nk beli tp setakat ni tersekat2 lagi....
Tapi salah satu drpdnya..benda remeh n simple r..aku nak dress nih.....
mahal sesungguh....Rm2 ratus lebih....kalau Rm100++ mungkin aku beli kot..
tp dah mencapai ke angka 2..adoyai..mak x mampu noks....
mampu try je lah..masa ni duit yang aku bawak cukup2 n sama dgn jumlah harga dress nih...
tp aku kan.....kena berkira2 gak..lau benda x berapa nk ptg wat pe belikan?..
bukan x berapa nak penting,tp mmg x penting pon.
jd aku try je r ..n gyah snap pics...
jd mari kita terjah....

Peace...tu je gaya yang aku tau
layakkah saya menjadi model?...
Owh...i LOVE this dress....
Ada sapa2 yang terlebih duit nak belikan aku?
hahaha....



29 December 2009

TAG-pasal zaman2 cinta...

Salam...
selamat malam...
tb2 aku gatal tangan nk buat TAG...
aku tdk di tag..tp aku nk buat gak..Owh..Sis..saya ambil dr blog kamu..
http://daela81.blogspot.com
saja je..aku ni kan kejarangan membuat tag..makanya mcm seronok plak recall cerita2 lama...
malu i...hahaha..gediks tiba2...
then lets start...

1.First time jumpa buah hati?

Dalam bas,aku balik dr kelas tambahan dan En.Bf dalam perjalanan pulang dr KKBN ke batu pahat.aku x layan En.BF pon ms ni..sbbnya aku mcm x kisah.Dia n member2 sibuk nk nbr hp aku..aku rimas aku bg je lah.Kebetulan diaorg ni kawan kepada member aku gak...tp aku x cam pon muka En.Bf n aku x bg perhatian penuh pon kat dia..kesimpulannya aku jual mahal..hahaha

2.Cinta Pandang Pertama aku pada dia?

Owh..no..no..aku x tau knapa..kelas kitaorg ada wat kem motivasi ms tu..bila aku menapak je kat kem tuh..tb2 aku rs rindu gila kat En.Bf.Serius aku x cam pon muka En.Bf,aku cm rasa rindu sgt kat En.Bf n berusaha bersungguh cr coin nak call En.Bf.Tp aku pon pelik knapa aku tb2 rindu kt En.Bf sdgkan sebelum ni aku x pernah kisah pon En.Bf wujud ke x ....

3.Sape dia...Dan kat mana 1st jumpa?

I dont know him ...aku ajak En.Bf kuar dating..(En.Bf sila akui aku yg bukak langkah ok, ajak kau dating).1st date nak jumpa kt The Summit Parade Batu pahat,nak tgk wayang.Erm..tajuknya..I KNOW WHAT U DID LAST RAYA....En.Bf lambat 2 jam...kitaorg jalan2dulu sblom masuk wayang.Perkara yang paling memalukan ialah..aku tertidur mcm baby..dan paling buat aku malu gila..aku tido kat bahu En.Bf..adoyaiii..dah r first date..aku leh plak wat perangai pelik2..dia plak x sampai hati nak kejut aku..yang buat aku terjaga bila dia kejut aku slow2 n cakap "along bangun,cerita dh abes.." (^_^')

4.Special Date ngan dia?

Slalu sgt dating,da mcm rutin mingguan...mesti mau dating..erm...banyak sgt yang special..especially lau ms dating kitaorg gaduh,hahahaha2...cfrm...kitaorg akan lebih romantik lepas gaduh..owh..En.Bf i like.....sapa2 x suka sila menyampah ye..huhuhuhu

5.How he propose?

Hehehe..malulah saya.En.Bf x romantik..tp comel lau dia buat2 hal2 yang romantik nih...eeeee..malunye...hahaha..Kitaorg gi dinner ms birthday aku...i've got chocolate n watch...then he said something...tetttt......

6.Ape yg dia suruh aku berubah?

erm...perangai aku yang sangat teruk...kepala batu,keras hati dan degil.Dia sgt2 bengang lau aku apply ketiga2 item nih dalam satu ms.Cfrm dia akan wat muka bodo,tp still berlembut ngan aku.Ye,saya mmg teruk.Aku x sedar,bl msnya aku telah menjadi seorang wanita yang betul2 wanita..haha2..power of love..everything is possible...aku pandai berfesyen,make up n etc.berbanding dengan dulu..aku slalu dgn t-shirt body,jeans lusuh n rabak + sneakers..hahahaha 5 tahun ni banyak mengubah aku.Owh ye....dia bukanlah seorang yang suka mendesak..atas kesedaran sendiri sy mesti kurangkan berat badan.kalau nak pki baju cantik2 ms majlis resepsi akan datang...tetttt hahaha...

ok...sis..tq sbb membenarkan saya mentag diri sdr...



Me & En.Bf
I love u so much sweetheart... (^_^)

I miss the gemok n kurus so much...

Salam..
morning babes..
huhuhu..
tuesday blues..motip..hikhik...
aku mmg hr2 sakit..

hr ni da slasa...besok rabu..lusa khamis..
insyaallah aku balik...yeayyy...
sukeeeee...
tp x tau budak2 ni ada ke x ?....
kejap je masa berlalu..
Damia da petah bercakap...

pantang aku berdiri depan cermin..mesti dia wat muka comel n...
"along...nak gi mana?"
"nak ikut..."

umur br 2 tahun tp cakap mmg jelas..x pelat lgsg...
da knl banyak benda..dan jgn sesekali cakap benda bukan2 depan dia..
cepat sangat dia leh tangkap n igt..
lg r lau benda pelik2 nih...

satu hr tu aku nk balik dr kuar ngan azah...
kebetulan aku pki tali bra yang lutsinar tuh..
then dia nampak...

damia:along apa tu..(sambil tunjuk kat badan aku...)
aku:apa dia..(mencangkung menghadap dia)
damia:ni lah (sentuh tali bra aku)
aku:owh...kakak x leh pki lg.nanti kakak da besar kakak pki ea..
damia:alah nk pki jugak...kakak da besar...
aku:dah besar ke?br 2 tahun...erm....(pening gak budak ni lau dh terlebih bijak)

owh..banyak lagi..kerenah dia nih..
lau bercakap x tau nk berhenti..
pot..pet..
banyak sgt soalan dia.
camana ni aku rindu kat budak2 nih..hehehe
tu tandanya nak kn kahwin cepat..tettt...hahaha


Damia@kakak
Dania@adik
Dania fresh look
My bubu...




28 December 2009

kau nak mati ea?

Salam...
aku ni tgh malas nak study..
knapa ye?

tgh2 ym ngan my ex-schoolmate..
kitaorg citer r pasal zaman muda2 dulu..
then aku cakap ngan dia


aku:din,aku malas r nak belajar
kudin:kau jangan nk mengada2 aku sepak kau laju2 karang...kau ni angau lebih
aku:hotak kau..aku mls sbb wat tesis tu susah..
kudin:hotak aku ok je..wei aku rindu r ayat yang kau slalu cakap tu...
aku:KAU NAK MATI EA?
kudin:hahahahaha...aku rindy gila ayat nih..
aku:biol..
kudin:sbb long,cuma kau sorang je yang pandai sebut ayat ni..lau org lain sebut x best..
aku:hahaha
kudin:kau jangan apply kat bf kau plak...
aku:kau gilo..

hah setakat tu je r kitaorg recall balik benda2 yang lepas
dia banyak bg nasihat
aku brainwash dia
dia brainwash aku
haha..ooo ye..kudin ni lelaki ye..bukan pondan n sebagainya..hahaha

tahap kemalasan aku sudah mencapai tahap biadap sgt2....haha
owh...bilalah aku nk jd manusia sedar diri nih.

sebenarnya aku rindu gak nak sebut2 ayat nih.."kau nak mati ea"..hahahaha
bukan doakan org..kadang2 spontan je kuar dr mulut..
x sgaja...dulukan x da bf..haruslah perangai mcm lelaki saja..sbb kawan2 semua lelaki...
alahai..rindunya nak balik ke skolah....

P/s:doakan aku jd manusia yang rajin ye... :-)

Dating with my buddy..

Salam...
selamat petang..
akhirnya aku berjaya gak upload gambar..hahaha..
alhamdulillah..
pg td aku selamat sampai kt serdang nih...

hulla..hulla...
aku nk crt pasal dating aku yang dh basi ni...
2 mgu lepas...
aku dating ngan member baik aku...ayu...
dia tgh bercuti skrg nih..

owh mcm pelikkan x bgtau apa2..
sbnrnya pompuan nih study kat australia..
pastu bila dia balik kg....dia roger aku...
kitaorg pon beronggeng r berdua...

gila gelak mcm apa je...
jumpa siap peluk2 cium2..semua org tgk mcm pelik je..
dia siap tya aku lg...

ayu:along,org2 ni mesti igt kita lesbian kan?
aku:hahaha..peduli r...
ayu:betul gak ek,nafsu kita bukan songsang pon...masih normal..kan?kan?

aku lau jumpa dia nih..cfrm gila kejap..
ada je cerita...gosip segala..
kau bayangkan..tgh2 cerita hal yang sedih2 aku ngan dia leh bantai gelak nak mampos..
customer lain dlm cafe tu siap tgk2 kitaorg...
kitaorg berdua je..tp gelak mcm 10 org pye suara..
banyk benda kitaorg cerita...sampailah bergosip..hahaha..kejis..

lama gak aku ngan dia lepak..sampailah ayah dia call,br kitaorg blah.
then now..i miss her again...dia masih kat malaysia..bila2 aku nk lepak ngan minah ni lg r ...

me n ayu...my buddy..pompuan ni putih gila..jeles aku..

Hidangan kami...

ok..
gbr atas ni x da kena mengena ngan dating kitaorg..
pg tu mama mintak tolong aku belikan kain kat kedai nih..
nak buat samping angah..
mamat tu kan dhh jadi manusia skrg..sebelum ni jd org je..hahaha
kutuk adik sdr ye....
kedai ni kat pekan senggarang..pekan koboi...
tp...lau aku cakap korang mesti x caya..
ada CCTV ma...serius..aku terkedu ms mula2 masuk situ..
mcm x caya...
Haha2 itu tandanya tauke sudah kaya....
okey jumpa lg nanti...
t.a.t.a


27 December 2009

I Love this weekend...

Salam...
Huhuhuhu...semasa cuti adalah waktu yang aku malas nak update...
ntah knapa malas bebenor...
aku addicted blogging pon sbb My Sifu pinko yang sgup ajar itu dan ini..hehehe
hopefully she not read this entry...she hates when i called her Sifu Pinko...
hahaha..but i like...

Start from thursday...
aku turun bas je dh jumpa En.Bf..
Hr jumaat malam keluar dating lagi ngan En.Bf nk gi renew member card kat bp mall
semalam petang En.bf amik aku kat rumah nak ajak gi makan piza..
malam ni jumpa lg sebab besok pagi nak balik serdang.. :'-( ohhh...no...
Besok pagi subuh2 insyaallah jumpa lg kalau dia x tido mati hahaha...

Mama sampai semalam pagi...
terus gi sri medan ada apa ntah..
petang lepak2 ngan dia jap before kuar...
dia bz aku pon bz...
tp malam semalam aku dh sound2 paksa dia teman aku gi workshop..
hahaha motip...sj je nak paksa mama dating ngan aku..
tiba2 masa kat workshop

aku:mama pas ni kita gi layan asam pedas sg.suloh nak?
mama:kita je ke?
aku:yolah...
mama:x nak ajak ayah?
aku:ayah nak ke?
Mama:kau ajak bad...call dia
aku:????

aku terus call En.Bf,memandangkan bakal ibu mertuanya hendak lunch together...adalah pelik...hahaha2..gasaklah..janji mama aku senang hati hr ni sudah...

Gaji aku x lah banyak,nk bg mama pon x mampu.Setakat lepas2 diri sendiri je...tp td aku bayarkan barang2 yang mamabeli..erm..perasaan tanggungjawab tb2 muncul..walaupon x banyak aku bayar..tp itulah belanja aku untuk mama bulan ni,at least...mama rs gak duit aku...

Hah..oklah..i've got to go...nak dating...bye...

24 December 2009

Hidup ini macam2 (2)

Mari2 kita sbg cerita lg..alkisah di pg hari...
meh aku teruskan review pasal kisah hati...

(2)Wanita kedua bernama 'I'
life is not easy rite?....susah aku nk merungkai kisah hati nih....
my lovely friend 'I' get married 6 month ago..
Kitaorg kenal since aku masuk skolah baru kat kampong...kira member2 cabot skolah gak r ni.
'I' ni sgt baik + sporting..leh layan je kpala kitaorg kawan2..

Husband 'I' ni merupakan insan yang paling dia benci ms skola dulu,hahaha2 kiranya mmg pttlah ada pepatah yang mengatakan.."jangan membenci nanti boleh suka"...hah amik kau 'I'..jd laki kau gak akhirnya...

Before diaorg kahwin,ada gak r masalah2 yang timbul...berkaitan ngan org ketiga gak...sucks lah kan..dah r org ketiga ni semua je pompuan....

Org ketiga yang dimaksudkan adalah member baik 'I' sendiri..fuck gila..nak kacau hubungan org kan..then siap sound2 'I' lagi..one week before 'I' kahwin..pompuan gila tuh gi serang ke rumah husband 'I' nih...

pernah dia sound husband 'I'
"tulah kau kawan dgn 'I' sapa suruh,lau kawan ngan aku mesti aku belikan kau sport rim keta baru"..
tau r kau anak tunggal,mak pak banyak duit..tp duit bukanlah segalanya...

aku tau cerita pon masa majlis kat rumah 'I',yang paling dasyat..pompuan tu dtg beb majlis kat rumah 'I' siap bawak hadiah beso bagai,amik2 gambar lagi..x kan r pengantin nak halau kan?..
kitaorg kawan2 r tambah dosa asyik mengumpat...aku lbh pada mendengar ok..sama je bahagian menambah pon aku gak..hahaha

Bila tau the whole story,aku terus r bengang2 ngan pompuan nih,gila ko dia ni kawan2 kitaorg gak x sangka r desprate mcm haram je.Before dia kacau hubungan 'I', dia ada kacau org lain gak..sampailah kawan aku tuh putus tunang..haiyooo dasyat mar....ini pompuan.Gila kejam...x pk perasaan pompuan lain.Isk..ramailah before ni pon ada dgr2 gak dia kacau kawan2 yang lain.

Ok sbg kisah 'I' td,dia siap sound 'I'
"walaupon korang dah kahwin,aku akan terus kacau hubungan korang,aku x kan bg korang bahagia"

macam hars....budus..kalau dia cakap depan aku ms tu..memang aku lempang je...kau kan pnh jd member baik.Apasalahnya kau doakan yang terbaik utk kawan kau.

Kelmarin 'I' ada sms aku,n cakap yang dia mcm x sedap hati pasal husband dia n pompuan tuh...
aku suruh dia relax,takut kandungan dia terjejas...emosi ibu mengandung memainkan peranan kan?..owh ye...'I' bunting pelamin ye...sukeee..hehe aku plak lebih2...

aku cm leh nasihat n tenangkan dia..itulah fungsi sbg kawan...jangan korang tambah2 sakit hati dia plak..cakap2 yang bukan2 pasal husband kawan2 kau sudah..time2 macam ni diaorg perlukan sokongan..sbb i ada bgtau aku..

"along,aku bertahan ni pon sebab anak dalam perut nih"
sedih wei ayat tu...
lau aku ni kakak 'I',da lama aku sound husband dia...

Kemudian aku bgtau 'I',aku akan jd inspektor gadjet siasat pasal pompuan tuh,dan i x payah pk2 sgt,jg kesihatan..cian baby.bukan nak jd k.nam..sekadar untuk menolong.selebihnya kat tgn 'I' sendiri...

Tettt..:semoga Allah S.W.T lindungi sahabtku 'I' dan baby...smoga ditabahkan hati dia.

Hush...menambah kegerunan aku nak kahwin..tettttt...hehehe

Hidup ini macam2 (1)

Salam...
morning dears...
hieh..aku berada di tahap kebosanan yang melampau...
aku kat opis tp keja semua aku dh settle...
hula..hula...

seems like mcm nak blah blik kg je...hahaha3..kalaulah ni opis ayah aku...kalaulah ye...
aku bengang gak ngan tenet ni..tb2 cr pasal..nak upload gbr x leh..hamp..betul
malas nak pk sangat..jd aku nk review pasal kejadian2 yang tlh berlaku...of course ler yang berkaitan ngan masalah hati

macam2 betul perkara yang berlaku dlm hidup aku..
2009 full of sadness...not me lah..utk org2 kat sekeliling aku..
for me 2009 agak mencabar...hush lau x kuat iman..da lama aku terjun gaung...hahaha

aku nk cerita sket..kita share2 sama2 pembaca wanita ye.. :-)
aku bukan nak aibkan sapa2 tp sekadar peringatan,pengajaran dan pengalaman.

(1) Wanita pertama bernama S
S kawan aku ni adalah sorang yang sgt cantik dan peramah,baik,soft spoken..aku kenal dia x lama,kenal atas kawan gak tp aku selesa ngan dia...one day dia decide nak kerja sementara kat oversea...with her aunt.Dia pergi dgn tujuan utk mencari pengalaman...dia tglkan family,kawan2 dan CINTA dia...

Pergi bukan lama pon,6 bulan je.Tp dugaan untuk dia,CINTA yg dia tglkan kat Malaysia mula berlaku curang...aku tau hal tu..tp En.BF x kasi masuk campur...dan aku kenal org ketiga tuh..
kitaorg pnh lepak minum sama2.Tp aku kan sentiasa +ve..x da maknanya aku nk pk yang bukan2 pasal org...

satu hr masa aku ngan S chatting, S tya aku "along,kau agak2 bf aku ada org lain x kat Malaysia?"

aku kan kawan yang baik,lgpon aku x tau sbnrnya yg bf dia mmg ada skandal ngan pompuan tuh.

"eh x da lah,dia kan sayang kau.dah2 jangan pk bukan2 tau."

Aku ada gak tya En.bf pasal Bf si S nih...tapi

"sayang boleh x jangan sibuk hal org,kalau dia yg cr masalah biar dia yang selesaikan"

ok,fine then aku buat bodo saja....sampailah satu hr....S call aku sambil nanges2

"along sampai ht kau tipu aku,kau dh tau dia main pompuan pon kau x bgtau aku..bla..bla..bla"

Weih adakah salah aku?
tp aku x marah2lah,aku explain cr baik....aku ckp ngan dia settle baik2...
Dan dia pon menyelesaikan masalah yang sedia ada...
mungkin bukan jodoh dia..bf dia yang bongok masih lg ada fair ngan pompuan tuh...pompuan tuh siap cakap lg..yang lelaki tu dh tido ngan dia..haram da...

Makanya hancurlah hati kawan aku nih...aku plak yang nanges masa dia crt kat aku..sob..sob..
S cakap ngan aku,dia nak mulakan hidup br.Apa yg dh berlaku dia jdkan sejarah n dia x kan trm bf dia balik walau apa pon yang berlaku..

Yes...hidup S....
Tapi yelahkan bercinta lama gila dekat 7 tahun...dia pyalah setia tb2 bf dia curang..
adoyai...aku plak yang takotttt....
7 tahun bercinta dan tb2 hati berubah..

untuk S,tabahkanlah hati kau..tuhan tu maha adil..
mungkin dia nak bg lelaki yang lebih baik untuk kau...
seharusnya bersabar...

Tettt..:Selepas insiden ni..aku ngan En.Bf discuss..hahaha...hal2 masa depan lah kan..pokok pangkalnya hati sendiri ye kawan2....kalau kuat hati kita makanya kuatlh perasaan tu..kalau x kuat hati kita..maka hancurlah perasaan itu.

t.a.t.a

23 December 2009

Labels....

korang perasan x aku x pernah labels kan entry2 aku..
(*_*)
Itu maksudnya aku seorang wanita yang sangat pelupa...hahaha...

22 December 2009

Boringnya hidup aku sekarang...

Salam...
aku x pnh rasa buhsan dgn hidup smpi tahap cenggini...
why i feel bored...?


Mungkin aku:
-En.Bf jauh (aku x brapa rapat dgn family)
-My best buddy da kahwin (x kan nak heret enjoy kan?kan?) ramai je kawan aku,tp dia slalu nanges n ketawa ngan aku ms skolah dulu then i miss her so much...
-Aku gaduh ngan member aku yang mcm hars...(dia cr pasal ok..)
-aku blurr buat tesis..


everything is s*** ok..
dunno y..

i miss my old days..
miss the time that i laugh n laugh n laugh without thinking...
life aku adalah sgt buhsan..
mmg lah I LOVE THE WAY I AM..
tp skrg aku sudah tepu...

rasanya mcm nk balik johor..
cr kerja kt batu pahat..
then weekend naik kl wat research..
hohoho..adalah amat bahagia..
sbb kt kampung ramai je yang nak melayan aku...


(^_^')

aku dh lama x jalan2..window shopping etc...
too much problem..sampaikan aku dh x da nafsu nk mengadap masalah...
kadang ada kawan2 yang tegur..

"along knapa kau mcm manusia yang x da perasaan nih?"

@

"along,knapakau mcm blurr je ni?"


i miss my school life...
kerana aku adalah student yang sangat pandai....
-cabut kelas..(owh..i really miss that time...)
-melawan cikgu
-main daun terup masa trial exam
-membohong cikgu

banyak sangat aku buat...
aku rs seronok..tanpa rasa takut @ sunyi...
now i feel bored with my life...

Aku bukanlah perempuan yg suka benda remeh...
serius aku x kan pandang hal remeh ni kalau x mengganggu gugat hidup aku...
kecuali aku terpaksa fikirkan hal remeh tersebut...
kadang2 aku pon pelik..
kenapakah?aku bukan jenis perempuan yang macam perempuan..
means..kenapalah aku x soft seems like my buddy...
suka benda2 comel (bear,hello kitty etc..)
aku adalah siapa aku...
if aku pakai kebaya n pario pon n mekap cun2,kawan2 masih lg sound aku..

"along kau mcm gangster kampung pisang,baju sikit pye ayu...tp jalan hampeh mcm lelaki"

okey x supportive lgsg... (^_^')
kadang2 aku rasa buhsan sbb aku x wat aktiviti2 yang mencabar kewibawaan..
cth mcm outdoor..owh..rindunya rock climbing,camping,go-kart...
tp En.Bf x sokong aku rock climbing..dia risau..sbb dulu siku aku pnh luka...
sikit je mar...wa x nanges pon...
aku suka benda2 camni..tp kebanyakan kawan2 adalah x available tok aktiviti mcm ni...
harusnya aku pk benda lain lah...

dulu aku addict main game kat pc..
sampaikan En.Bf akan belikan berkeping2 cd game..
now?
adakah aku telah berubah...?

kadang bosan gak jalani hidup macam ni:
-pergi salon rambut tiap2 bulan
-pergi spa
-pergi butik
-pergi bengkel keta
-pergi shopping mall

tp pergi kedai buku aku x boring...aku addicted ngan novel...x kisahlah nk kata aku jiwang ke hapa..tp membaca adalah amalan mulia..at least aku leh menjana idea untuk novel yang aku hutang kat En.BF..

Sometimes people asked me...

"hidup kau cuma ngan bad je ke?"
atenye soalan cenggitu kamu bg kat aku...

JAWAPANNYA: "YA"
aku x peduli respon org adakah aku x ptgkan family? (gilos)
aku terlalu mengagungkan cinta? (not me)
kalau sapa2 yang tau pasal perjalanan hidup aku,makanya diaorg akan faham...
Thank god...
because give me...SYAIFUL HAFIS BIN ABDUL RAHMAN..
kenapa?..hehehe3..

dia AJAR aku:
-mematangkan diri
-mengawal emosi
-bijak menguruskan hidup
-percaya pada diri sendiri
-berjimat cermat
-jangan lawan cakap org tua...
-banyak sangatttttttttttttt dia ajar...

memang 80% hidup aku ngan dia...
patutlah aku rs boring kan?kan?
sbb dia jauh...

sbnrnya entry ni untuk apa?
adakah sebab aku bosan @ aku rindu kat En.BF?
besok dh rabu..lusa khamis..dh tentu2 aku balik kg lagi..

sukeeee.....

x pe lah,aku kn suka BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI..
makanya aku harus menjana sesuatu yang br,sesuatu yg blh menghilangkan rasa bosan+boring ni...

t.a.t.a
P/S:entry ini adalah panjang,sebabnya aku membebel.Kalau kau rs buhsan adalah ptt pon.

Contest..

Salam...
selamat tengah hari..
huhuhu..
sekarang ni aku tgk kat blog2 org lain banyak betol contest..

Hr tu aku view my buddy blog..
nampak contest kebaya,handbag now black n white pic...owh banyak lagi..
ada gak aku lompat2 blog contest shawl r bagai...

Now macam best je wat contest..
dan aku berfikiran nak wat contest gak...


(^_^) see2 aku dah mula fikirkannya.
Tunggu.....

Friday night...Happy with his family (^_^)

Salam.
Alhamdulillah...
hr khamis yang aku balik johor sorang2 tu..
aku selamat sampai dgn bahagianya..

Aku call En.Bf siap2 bgtau aku dh nak sampai exit pagoh..
sbnrnya aku dh nak sampai pt.sulong..
bohong sunat...konon nak wat surprise..sempat lg aku singgah lily florist
beli bunga rose tok En.BF.. :-p
aku kan Gf yang baik hahaha3

Pastu terus ke rumah En.BF..
aku bg salam mcm nak rak..sambil panjat tembok rumah dia..
senyapppppp..je..
tv bukak tp x da org..
tros call future mum...

Aku:makcik kat rumah k.long ke?
Future mum:ha'ah..
Aku:apis ada kat rumah x ?sy bg salam x berjawab..
Future Mum:x berjawab?pakcik kau pon ada kat rumah.
Aku:da call n bg salam,x da sapa jawab pon.
Future Mum:Pakcik solat kot.Ntah2 apis tido...

Then future mum terus call future dad...
mmg sah...En.Bf tido depan tv..
gila pekak,aku jerit2 x dgr...
siap jiran sbelah rumah dia tolong hon keta lg..
Future dad dlm bilik tgh solat mmg ler x dgr aku bg salam.
En.Bf solat gak depan tv sambil berdengkur...
hampeh...punya xcited nak wat surprise siap beli bunga ros bagai..dia membuta..

Pas Future dad kejut br dia bangun..
kuar rumah tgk muka aku..
bukak pintu keta n sbg tido dalam keta aku...wahh kejis.....(^_^')
letih dan payah ye nak kejut si gemok ni bangun..adoyaiii camana lau jd laki aku esok...

Pejam mata tp bercakap ngan aku..
kitaorg x da hala tuju tok malam tu..
aku decide nak gi rumah k.long,lepak rumah akak dia je r ...
layan anak2 k.long pon best gak,lgpon nak tgk k.long skali...

Alhamdulillah..k.long dah semakin sihat..suka aku tgk
dia dah leh gerak sdr wpon kn pki tongkat...
aku apa lg melayan anak2 k.long...
meriah betul,kebetulan ada org dtg melawat k.long.
aku stay kat dapur ngan budak2 nih...
makan2+main congkak..hahaha..

Owh ye kat bawah ni aku ada snap pic anak bongsu k.long
dah pandai peace bagai n kenyit mata lau nk amik gbr...
aku pon layannnnnn jer....



Nur Aina Balqis
Terkenyit2 mata aina...

Peace to future mak su..hahaha poyos

Future mum + En.Bf + La Dolce Aina = i'm happy with his family
Thank God...




21 December 2009

Rabu is wednesday

Salam,
Hr ni aku terajin nak menghapdate entry lapuk...
See the jammed?..
Rabu lepas,aku otw gi ampang..gila jem..
buhsan hidup kat kota ni sbb jem saja..

Ntah semenjak kebelakangan ni aku dh jadi pemalas nak drive..knapa ye?
I'm alone..lone ranger..huhuhu..
melayan jem...dengan perasaan sebu...
Igt nak balik petang rabu tuh..tp x jadi..makanya balik petang khamis...


Mango juice

Fish n Chips





Otw balik dr Ampang aku adalah kebulur giler...
call kawan2 semua bz..terpaksa makan sorang2..
then its ok...
layan makan kat serdang je..
igt nak gi Alamanda..tp malas....kuasa malas saya sungguh besar....
Tgk kat pic tu...itu dia menu saya untuk hr rabu tersebut..
(knapa aku mcm x betul je menulis nih)
Aku makan tuh kat restoran CHOP & STICK...
jangan terkejut...fish n chips tu RM6.90 je...
juice dia plak heaven giler..so marilah ramai2 serbu CHOPS & STICK...
okey tu je...bye...

Angah masuk kem...

Second entry for today...
Hah tiba2..rindu pada angah...

Semalam..
Angah dah melangkah ke alam baru...
syukur dia dapat kerja yang baik..

Huhuhu..sedih r gak..sebabnya..la ni dia pergi tok 2 bulan.
no call..no sms..
harap2lah dia sentiasa selamat dan sihat...

Aku:Angah kau jaga diri baik2 tau...
Angah:Yelah aku tau..kau jgn risau
Aku:mau aku x risau..kan banyak kat paper kes ragging.
Angah:Alahai along, sampai bila kau nk protect aku?....
Aku:sampai kau betul2 yakinkan aku yang kau ni Betul..hahaha
Angah:bongok kau ni ek...

Aku:Jangan putus semangat lau kena ragging..lau berani kau BELASAH diaorg balik..
Angah:Kau tau x long..?kalau dlm dunia ni ada award utk kakak yang gangster..kau layak dapat..
Aku:Hahaha..banyak r kau..aku cuma x nak kau susah n sakit je...
Angah:Aku dh besar r...kau jgn risau..
Aku:memang dah besar tp otak kau tu singkat..
Angah:kau kejis...hahaha

Aku:angah kau nanges x nak tglkan mama?
Angah:gilo kau nak nanges..tp sayulah tgk muka mama n ayah..
Aku:hahaha..control nanges r tu..
Angah:hahaha..
Aku:nanti dah lepas sebulan bgtau aku alamat kau ek..nanti aku g lawat kau...hp jg baik2 bla..bla....
Angah:Weih kau ni teruk tau..semua benda yang remeh kau pesan...
Aku:Hahaha...

My conversation with angah...
huh..bro miss you...

Semoga kau tabah harungi dugaan...

Rasa x sihat...

Salam...
morning dears...
monday blues again n again..
i'm not feeling well today..

Tekak rasa x best..
leher sakit..perut sakit..
badan sakit..
mental sakit...
jiwa sakit..huhuhuhu..
sakit segala...

Alangkah indahnya kalau dapat bercuti...
owh...i need rest..actually i need holiday...
ADA SAPA2 MAHU BELANJA SAYA?

Hehehe..x leh nak bercuti till JUNE 2010..
i've mission...
2010 full with mega project..

I wish i could...huhuhuhu..
2010 here i come...
bila waktu semakin hampir kenapa aku mcm hilang semangat nih...

17 December 2009

Walimah Temah&Elly

Salam..
Morning..hr ni da khamis..cepatnye...
Huhuhuhu2 sebenarnya x sabar nak balik kampung nih...

Entry ni aku nak cerita pasal majlis ex-classmate masa kat ASPUTIGS dulu..
(ASRAMA PUTERI TEMENGGONG IBRAHIM GIRL SCHOOL)
kitaorg konvoi ge reramai...dlm 1 hari ada 3 majlis aku nk kn attend..
wuhuuu..ramai kawan2 yang dh kahwin...




Me n my lovely cousin...ain

testing camera..tgk chantek x?hahaha2

Me n ina..si kepochi (aku pon sama..ye..sj nak cakap org)


Dari kiri,Sulastri,Huda si pengantin baru,ekin n ina.



Fiqa n Azlina


Aqeen the future bride


Elly & husband...
Gambar kt rumah temah x da dlm camera hp...
harap maklum..huhuhu...
Elly ni dulu student yang sgt skema n baik...
x sangka plak dia kahwin dulu...
all the best dear...smoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
Gila best jumpa kawan2 lama...
teruja sgt,gelak2 x hengat dunia...
mula r msg2 recall memori zaman skolah dulu...
alangkah bestnya kalau dapat ulang balik ms lalu...cfrm aku study betul2 hahaha...
Tapi x nak lah...
i love the way i am...
aku suka buat benda2 yang melanggar peraturan sehinggalah kena buang asrama...
ok..x pe..tang tu nanti aku cerita lain....
Owh...aku sgt sukeeeeeeeeeee zaman skolah....
t.a.t.a







16 December 2009

Di bawah pedang....

Salam...
Tajuk mcm apa je kan?..
actually,i have no idea...
nk letak tajuk apa pon aku x tau..

2 mgu lepas aku attend wedding kawan sepermainan masa dok kat Pekan senggarang dulu..
He elder then me...3 or 4 years..erm..if i'm not mistaken lah..
bertahun x jumpa..tau2 kahwin..ok lah kan..seru dh sampai..
Kekasih ku..serulah daku...hahaha....motip

i'm with my ex-neighbour..huhuhu..ZILA...
da mcm adik sendiri pon....

aku dgr2 apis nih tentera...
apa position dia pon aku x tau...
yang pasti dia lalu bawah pedang....
aku x tau sgt bab2 military nih...if wanna know..ask my best buddy..syahira...


Smart siot...nak gak...
(jgn berangan ye along...future husband x da kait mengait pon ngan bdn beruniform)
Huhuhuhu...sifu pinko..if she hear me...
"beb rasanya kau pon kahwin nanti mcm ni kan?"
best2.....jeles i...
P/S:k.long dah kuar hospital n dah selamat sampai rumah di batu pahat, johor.....

Aku x suka duduk kat Hospital...

Salam....
dr last week nk update,tp mcm x best lah kan..
last week tgh huru-hara...
nampak gambar atas tuh...
masa ni aku n family En.Bf stay kat ruang menunggu kompleks dewan bedah.

Banyak urgent case hr tuh...
yang kat dalam dewan bedah pon ramai...serentak ngan operation k.long...

Aku dah naik pening gak r..
br sejam aku kt situ dah ada 3 urgent case..
siap penuh katil ngan mesin2 bagai..darah yang bergantungan..adoyaiiii...

Phew....dekat sejam gak aku pujuk Future mum gi makan..
(alasan ye,aku plak yang takut dok situ lama2,lgpon future mum liat nak makan...)

Before keluar makan...
mamat dalam gbr tuh..dok kat blkg seat aku je..
Tb2 Doktor kuar dr bilik bedah then sebut nama patient...
Mamat ni bangun n discuss ngan Doktor nih...
aku adalh jahat ye,pasang telinga...

Doktor:Awak keluarga Patient?
Mamat tu:saya site supervisor dia..
Doktor:tolong maklumkan pd kelurga patient,pendarahan sgt serius,dia berada dlm keadaan koma..bla..bla..bla..
(Aku dh x brapa nk dgr sgt...)

Aku pon x pasti patient tu xcident kat site atau apa..tp lau tgk pada fizikal dia ms lalu depan aku td..mmg parah...segalanya patah n mesin kat tepi2 dia pon banyak....aduhai...

Yang aku tau dia warga asing (rasanya indonesian),sbbnya ptg tu ada 4 org buruh binaan (mungkin kwn2 dia) tgu kat luar kompleks bedah tu....

banyak2 part...part yg mcm dalam gbr tuh aku paling takutttttttttttttttt skali..yolah Doktor nk bgtau hakikat yg kita kena terima kan...

owh lupa..tu belum lg part melawat k.long..
otw ke bilik k.long,lalu depan katil2 patient lain..
pas tu dgr r..bunyi2 patient meraung lah,merintih lah..aduh..pening kepala..

Aku pon x da lah nk stay kat ruang menunggu tu lelama sangat...
aku dok pusing2 hospital...pelawat lah katakan hahaha2

Kesimpulannya,aku mmg x leh nak stay kat hospital lama2..kalau aku yang sakitlah..mmg bertambah sakit aku..Patutlah k.long cakap boring dok hospital nih....weih..tp hr tu bubur yang k.long makan sedapppp tau :-p

K.long x leh kuar hospital lagi..

Salam...
morning...
huwa.....aku memanjang x da mood nih...

nak kata kurang tido....aku tido 7 jam..da x bgn lambat..huhuhu sharp kol 8 da smpi opis..

Kelmarin aku ada cakap k.long blh kuar spital smlm kan?...
tp x kuar2 lg...
sbbnya Doktor x bukak lg tiub salur kencing k.long..
Hr2 aku call Future mum..tya pasal k.long...

Alhamdulillah..k.long makin sihat n bertambah sihat.
cumanya...
k.long agak x selesa kt PPUM...
sbbnya dia kata...proses dialisis kt situ Doktor x pantau..cuma nurse yang jaga..
erm..pendapat aku..
kalau pesakit dalam pemerhatian..seharusnya Doktor wajib pantau...

x pe lah..sabar je lah k.long...
insyaallah x lama je lg..pas ni mesti dh leh kuar...
doktor pon dah ajar k.long jalan guna tongkat...

Mudah2han cepat k.long sihat ye....

14 December 2009

A&W jejantas ayer keroh...k.long semakin pulih...

Salam....
morning babes...
Happy monday..(auta ye,aku slalu jer monday blues)
alhamdulillah, keadaan k.long semakin hr semakin baik...
aku bukan x nak update pasal k.long....

semalam adalah x sempat nk ke hospital..
aku kena kerja weekend... :'-(
tp aku slalu update pasal k.long with my future mum..huhuhuhu
aku akan call dia hr2 tya kesihatan k.long..
kalau x da pape masalah n k.long semakin baik....
insyaallah besok k.long dh boleh kuar hospital...yeayyyyyy

entry pg ni aku nak update pasal cerita basi aku n En.Bf...
mari kita belajar melihat gambar ye....

Muka leleaki yang keciwa...kerana pic yang dia snap telah diganggu oleh wanita chantek.....haha

wanita chantek yang tb2 menjelma dalam pic yg disnap oleh jejaka td... :-p

Inilah sebenarnya pic yg jejaka td mahukan....dimanakah wanita chantek tadi?....

wajah gembira jejaka td kerana wanita chantek itu sudi menemani beliau makan.....hahaha

Jejaka yang kebulur.... (sbnrnya wanita chantek td yang nak makan sgt)
Hohohoho... :-p
sorry...ayat adalah penuh auta....
aku sj je nk happykan dr sdr....
k.long da sihat+aku nk happy...wpon aku serabut..
hush..tido malam ku tidak lena ye...
kusut memikirkan bahan untuk tesis...so far alhamdulillah...
petang ni lau sempat aku nk gi tgk k.long....
semoga jodoh jejaka tadi n wanita chantek berkenaan kekal hingga ke akhir hayat...
huhuhuhu...motip ye...saya rs seronok bersama keluarga beliau....
Kami berpegang pd prinsip..'susah,sama2 susah.senang,sama2 senang'....
semoga k.long cepat sihat n aku cepat kurus... :-p





12 December 2009

Sinar Baru....

Salam,
Selamat Pagi...
la..la..la..la.. (gembira kan aku?)
ALHAMDULILLAH...
Kawan2 semua Allah S.W.T dengar doa kita... :-)



Semalam petang aku gi PPUM nak melawat k.long.
(En.Bf x dapat nk turun seperti yang diplan,makanya aku pergilah sendiri)

Aku sampai je dah petang dalam kol 5 .30p.m..
x da sapa kt bilik tu kecuali future mum n k.long...
Masa aku smpi k.long tgh tido dan x lama future dad n abg.zahar sampai...
kitaorg borak2, ada kawan2 abg.zahar dtg melawat...
secara jujurnya,aku x brapa berani nk tgk keadaan k.long...


Tapi ku kentalkan jugak hati nih nk melawat dia...
area kol 6p.m, future mum nak balik hotel nak mandi segala..
dia mintak tolong aku temankan k.long n suapkan makan..
(tanggungjawab tuh,aku x pnh jg org sakit,slalu org yang jg aku)


Dari segi fizikal k.long,mmg nampak agak lemah...
tangan dia kedua-dua belah ada bekas cucuk...
(adoyaiiiii...sakittttttttttt)
dan paling aku rs nak nanges...tgk tangan dia bengkak+lebam
lg satu dekat urat nadi lebam kebiru-biruan...
secara realiti aku nampak bekas dialisis kat tangan sebelah kiri...


Ya! Allah kau ringankan lah sakit dia....


dia tersenyum menjawab semua soalan2 aku....
wah....jahitan bedah hr tuh..panjang gila....
nasiblah aku kuat semangat,maunya pengsan tgk semua tuh...

K.long mmg kental....aku pon x sekuat dia...

aku x boleh bayangkan...dalam seminggu 3 kali kena gi dialisis..
3 kali tu jugaklah kena cucuk kt tempat yang sama...


Tapi aku sangat legaa.....
kalau ikut jangkaan Doktor badan k.long sepatutnya masih lemah..
tp alhamdulillah sihat dan mampu gerakkan badan.


Boleh berbual mcm biasa...


Bg aku dari 100%...50% ubat doktor dan 50% lagi adalah keyakinan kita sendiri..
dan k.long ada 50% keyakinan tu..
wpon aku tau dia kecewa...
wpon aku npk kesedihan dalam mata dia...



x pe..lepas k.long sihat aku ada misi lain..
(cett..da macam Tom Cruise plak dalam Mission Impossible...)
Misi untuk bg dia semangat n harapan...
selagi kita masih ada peluang..kita kena cari dan gunakan peluang tu..
aku tau dia dh putus asa..



Walau apa pon....aku puas hati...
sekurang2nya aku dh berbakti pada dia wpon dgn suap makan..
tolong sapu minyak angin klu dia pening...
tp semua benda ringan..aku x nak kata2 terima kasih...
cuma aku mintak dengan tuhan...
sembuhkanlah penyakit dia..permudahkanlah segalanya untuk dia...
dan berikanlah segala kebaikan untuk dia..
aku pohon...



Aku nk dia cepat sihat....
sbb anak2 rindukan dia....

10 December 2009

Kak Long dah stabil....

Salam,
selamat malam....
alhamdulillah....
X da ungkapan yang indah2 untuk malam ni...
kecuali segala puji untuk Allah S.W.T dan Muhammad itu pesuruh Allah S.W.T...

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK..
UNTUK SEMUA BLOGGERZ & KAWAN2 YANG SUDI MENDOAKAN K.LONG...
TERIMA KASIH SANGAT2...

Alhamdulillah..keadaan k.long dah stabil....
cuma perlu banyak berehat dan mengikuti rawatan susulan...
aku tau dia kuat dan dia sgat kuat berjuang untuk hidup...
bukan hanya untuk diri sendiri tp untuk anak2 dan suami.

Aku harap doa yang diberikan tidak putus2 sehinggalah k.long ada semangat baru untuk teruskan usaha...ya..dia dah x nak mengharap akan buah pinggang yg baru...
Tapi aku yakin, Allah S.W.T nak beri yang terbaik....

Maaf..x da gambar yang dapat aku upload....
sedangkan En.Bf nak amik gambar k.long tok anak2 dia je Doktor x kasi...
Jadi kena hormati polisi Hospital...dan juga untuk ketenangan k.long.

K.long masih lg ditahan kat PPUM untuk pemantauan dan dialisis....
Besok cuti umum untuk selangor,aku tgu En.Bf sampai dr johor dan kitaorg terus gerak ke Hospital.

Walaupon banyak spekulasi,kes2 dan cerita yang kurang enak pasal pesakit buah pinggang yang aku dgr....aku tau tu semua benar belaka...x dinafikan..apa yang aku dgr agak menggerunkan...

Aku harap Allah S.W.T panjangkan usia k.long untuk terus berjuang dan berusaha...
Untuk wanita sebaik dia..soft spoken lady,nice,sporting,humble...semoga dia layak dapat yang terbaik....

Untuk k.long,
Jangan patah semangat,teruskan usaha,Allah S.W.T tahu k.long kuat sbb tu dia beri dugaan yang semacam ini.K.long kena ingat kalau Allah berikan dugaan pada hambanya bermaksud dia sayang akan hambanya...K.long teruskan berjuang untuk suami dan anak2.Insyaallah doa kami untuk k.long x kan putus....

Sebenarnya penyakit k.long br dapat dikesan 3 tahun lepas,masa k.long lahirkan Aina (anak k.long yang bongsu).K.long mengalami pendarahan tanpa henti, sehinggalah dia ditahan di i.c.u selama 3 minggu.

Doktor kata buah pinggang k.long dah rosak,tinggal sebelah sahaja yang boleh guna. K.long berjuang untuk hidup selama 3 tahun, 3 kali dalam seminggu k.long kn dialisis dan sehingga kini rezeki belum lagi menyebelahi k.long.

Aku masih ingin minta jasa baik semua blogger n kawan2 tolong doakan k.long untuk kekuatan dia...aku harap k.long akan cepat sembuh.

Semoga Allah S.W.T mendengar doa hamba2nya ini...amin...

09 December 2009

Dugaan Untuk Dia....

Salam...
sbg entry tadi....
sebenarnya...sebelom aku balik ptg semalam...
Dr n nurse tolak katil k.long dpn kitaorg...
Future mum terus jerit..."pis...along2"
aku mcm tergamam jap..

Serius..
aku terkejut+sedih+sayu..
tgk muka bengkak k.long...
dgn riak muka dia pandang Future mum seolah2 dia cakap..."Mak....sakit...."
Air mata aku dh bergenang..tp kn ctrol r...
riak muka Future mum pon terus berubah...yolah nk ikut anak ke i.c.u x leh...
yang aku sempat dgr Dr cakap ngan Abg.zahar..."u sabar ye...jangan risau sgt,nanti apa2 i bgtau balik"

Muka Abg.zaharkusut gila...yelah bini tgh bertarung ngan nyawa...sapa x ssh hati...
family diaorg borak2 jap...
dr apa yang Dr cakap...saluran kencing k.long ada pblem...jd diaorg nak pantau k.long..
nak tgk sama ada buah pinggang br tu boleh serasi atau x dalam badan k.long.

I've got call from En.Bf at 12 a.m

Finally,
malam tadi kol 8 malam k.long masuk dewan bedah balik....
Dr nak belah semula untuk rapatkan buah pinggang...
bukan rezeki k.long dan Allah masih lg menguji dia...
BUAH PINGGANG BARU X SERASI DENGAN TUBUH K.LONG....

Dari apa yang aku paham n info yang En.Bf berikan...
buah pinggang tu Dr kuarkan balik...
makanya keadaan kembali kepada asal...
di mana k.long hanya gunakan sebelah sahaja buah pgg dia yang tgl dan buah pgg yang tgl tu gak cuma tgl 20% je lg....

Hebat betul dugaan yang dia terima....
Aku dh x larat nk pgg hp masa borak ngan En.Bf malam td..
sbb aku dgr suara dia sebak....
dia br sebak je..aku dh meleleh air mata....
Aku x tau nk cakap apa...

Kalau tgk dr fizikal k.long..
sebelom masuk dewan bedah..leher dia kn tebuk untuk masukkan ubat...
kesian....dia cakap ngan future mum.."mak..... sakit sangat"

Lepas En.Bf letak..
aku terus call Future mum..
yezza..dia masih menangis...tambah lg bila aku cakap..
"sabarlah makcik..tuhan belum nk BAGI....dia x kan bg dugaan kalau hambanya x mampu"

Future mum terus sebak...n nangis...
(pakej ok..dgn aku skali nanges... :'-( )
aku sabarkan dia...aku tau diaorg dah putus harap..
tp aku x nak diaorg give up....
bg aku...kalau belum rezeki dia bermaksud..Allah S.W.T nk bg yg lebih baik..
dan kita jgn berhenti berusaha + tawakal...

Kalau diaorg dah putus harap...aku mesti naikkan balik harapan tu...
aku mesti..sbbnya aku yakin tuhan nk bg yang LEBIH BAIK....
aku berharap sgt smoga Future mum n family bersabar n x berhenti berdoa....

Aku masih lagi butuhkan bantuan dari semua bloggerz atau sapa yang terbaca atau tersinggah blog aku..tolonglah...kalau kalian sudi doakanlah K.long..RAHIDAH BINTI ABDUL RAHMAN..
smoga Allah S.W.T sembuhkan penyakit beliau...
smoga k.long tabah dan kuat dalam menghadapi dugaan ini.....

Aku yakin akan "Kalau Allah S.W.T mengambil sesuatu dr kita,bermaksud dia hendak berikan lebih baik dr apa yang kita pnh ada"...

"Allah S.W.T x kan menguji hambanya kalau dia tahu hambanya tidak mampu menghadapinya"

Seharian di Hospital

Salam...
selamat pagi....
Pagi yang indah......
tp hr ni aku x mengharapkan apa2 seperti semalam....
(i'm speechless.... :'-( )

Semalam berlaku kekeliruan,aku igt HUKM...
rupanya kat Hospital UM..
tp x pe,yg ptg aku selamat sampai ke sana....
Satu hr yang penuh debaran....
Aku,Future mum,future sis n her husband...menunggu k.long...
k.long masuk dewan bedah kol 9a.m till 4.30p.m

Mak mana yang x susah hati tgu anak bertarung dgn nyawa...
Puas aku pujuk gi makan...Future mum tetap degil...nk tgu k.long gak...
En.Bf awal2 dah angkat bendera PUTIH....
x larat nk pujuk mak dia gi makan...

Bila dh makan pujuk cepat2 aku n Achik (akak En.Bf) bawak Future mum gi makan....
x putus2 kami berdoa...moga2 k.long selamat kt dlm dewan bedah...
aku mmg x larat nk dok kt situ lama2..karang aku plak yang sakit..
sbbnya ramai je yang masuk emergency...dgn mesin penuh kat katil..takotttttt

Sampai ke petang family mertua k.long sampai...
ruang menunggu penuh....
i ni sapalah kan..belom jd bini..haruslh mintak izin tgu kat luar...
Future mum mcm berat nk kasi aku tgu luar..tp aku cakap anak bujang dia ada tmankan aku...
then..ok...dia bg.(sbnrnya aku sgn ngan family mertua k.long)
Petang bila k.long da kuar je diaorg semua serbu...
akun En.BF..tgk je lah....
x nak mengganggu....lgpon k.long masih kena panahan bius lagi...

Pastu kitaorg gi minum petang....
aku salam2 ngan family En.BF...
then balik.....

08 December 2009

PLEASE PRAY FOR HER....

Salam...
SElamat pagi....
PAgi ni indah sangat dan aku harap..perkara yang berlaku hr ni semua indah2 sahaja...
(aku hanya mampu berdoa dan berharap)

Hr ni aku cuti,
aku nk nak pergi HUKM....
Kak long En.Bf akan menjalani pembedahan pemindahan buah pinggang...
aku berharap sangat pada sapa2 yang terbaca entry aku @ tersinggah kat blog aku...
tolong doakan kak long En.BF....
RAHIDAH BINTI ABDUL RAHMAN....
semoga beliau berada dalam keadaan selamat dan stabil....

Okey aku nk bersiap ke hospital...tolong ye..tolong doakan dia.... :'-(

07 December 2009

Bila ex-boy kamu muncul kembali....

Salam....
morning babes...
monday blues again...
aku ni slalu je blues kan...lol.
aku nk cerita sket,tp bakal jd banyak.... :-p

last week i've got msg dalam friendster from my ex-boy...
terkejut noks...gilo mamat nih...

before ni dia view je profile aku,tupon En.Bf dah bebel2...
ok paham dia cemburu..tp aku sapa nak halang mamat tu view..internet kan milik semua.
aku?alhamdulillah..dont worry....aku x da perasaan pon kat dia..
itu semua kisah2 silam...zaman2 skolah dulu..tu pon crt 7 tahun lepas...lama da beb...

Mamat to request nk jd friend dlm FS...aku reject..tp msg dia aku reply baik2...
sbb aku teringat mama cakap..klu kita x suka jgn tunjuk sgt..
tp cakap baik2...tolak cr lembut...
skrg nih aku mcm pelik2 je kan...
sbbnya beberapa bulan yg lepas...dia ada call aku.....

Of course r aku bgtau En.Bf...apa lg buah jantung pon bebel2 r...
dgn macam2 soalan.."apasal dia cr awk lg?"
"dia x tau ke awk dh ada bf?"

aku plak dgr je r ...sbbnya bukan aku yang cr org tu..then aku x wat salah pon kan?
yg ptg aku x layan lbh2...
En.Bf x kasi aku angkat kalau mamat tu call...

Tapi Hp x berhenti bunyi..aku silent aku plak yang sakit jiwa tgk miscall banyak sgt...
hampeh betol...

then aku nekad..aku angkat untuk selesaikan semuanya..
aku nk tau napa dia sibuk cr aku lg...
every year....
ye..dia pnh call aku ms aku ngan En.Bf....

Aku:Okey,aku bg kau peluang malam ni tya apa yang kau nak tya n aku akan jawab dgn jujur.
Ex-boy:erm...dgr cerita kau dh ada bf?
aku:ye...mmg pon...lagi soalan kau?
Ex-boy:da lama kau ngan dia..
Aku:alhamdulillah..lama r gak...
Ex-boy:kau serius ngan dia?dgr crt kau dh tunang?

Aku:Yup,aku cintakan dia sgt2...aku nak kahwin ngan dia,aku sayang gila ngan dia...lelaki yang x pernah tglkan aku walau apa jua keadaan aku..yang ptg dia trm aku seadanya.

Ex-Boy:kau betul2 sayangkan dia....hurm...aku rasa rugi sbb lepaskan kau...
Aku:knapa? kita kn trm kita mmg x da jodoh.antara kau n aku cuma kisah silam...

Ex-Boy:Along aku nk tya kau,tolong jawab ngan jujur.
Aku:okey..tyalah..

Ex-Boy:Lepas kita PUTUS,KAU MSH ADA HATI NGAN AKU X?

Aku:aku mmg msh ada hati ngan kau masa tu,wpon aku dh ada bf lain ms tuh(bkn En.bf ye,huhuhu ramai gila bf aku).Setahun gak aku tgu kau,tp kau buat x tau je....sampailah ex-boy aku tu wat hal ada pompuan lain,aku patah hati sgt2 dan amik keputusan aku nak lupakan semua ttg kau n dia....dua2 aku x da hati..dua2 aku belajar lupakan...

Ex-boy:knapa kau x cr aku?huh....knapa hr ni br kau cakap...
akU:knapa?hehehe2 aku dh cukup bahagia skrg...aku dh cukup kuat...aku bersyukur,aku pon dh lupakan pasal KITA.

Ex-boy:erm..baguslah..aku mintak maaf atas apa yg pnh berlaku...

aku:x pe,aku pon x simpan dendam..dan terima kasih pada kau...kerana kau lepaskan aku lah aku jumpa lelaki yang cintakan aku..lelaki yang sgup jg aku....

Ex-boy:hush..ayat kau pedas....laser r mulut kau...
aku:hahahahaha...aku mmg keji lah..kau je x tau...
Ex-boy:kita boleh jd kawan?

Aku:Erm..sejujurnya,aku mintak sgt ngan kau.TOLONG DELETE NUMBER AKU,JANGAN CR AKU LG,TOLONG,TOLONG DAN TOLONG JANGAN CALL AKU ATAU SEWAKTU DENGANNYA,AKU X NAK ORG YANG AKU SAYANG SAKIT HATI+CEMBURU...AKU X NAK BF AKU PIKIR YANG BUKAN2...AKU DH CUKUP BAHAGIA SEKARANG...ANGGAPLAH NI KALI PERTAMA N TERAKHIR KAU BERCAKAP NGAN AKU....LEPAS NI JANGAN CR AKU LAGI....

Ex-boy:sampai mcm tu skali kau sayang dia...untungnya dia..
Aku:doakan kitaorg bahagia hingga ke akhir hayat ea...aku doakan kau jumpa perempuan yang terbaik untuk kau...



Ex-boy:Along,lepas kita PUTUS.Tempat kau x pernah ada pengganti...kaulah satuu2nya...

aku:Aku mintak maaf...hati aku cuma untuk sorang lelaki je....





wokey tu dia perbualan kami malam tu..habis dgn sesi mintak maaf....aku xplain n cerita semua kat En.Bf.alhamdulillah dia dapat trm,then dia kt aku berani sbb berterus terang...
prinsip aku...kejujuran dan kepercayaan teras perhubungan....
yg ptg aku x lebih2....and aku sukeee..sbb aku x bg harapan kat org lain...

Tapi tulah yang buat En.Bf bengang...tb2 mamat tu cr aku lg..x dapat kt hp kat FS plak...
adoyaiii....aku yg sakit jiwa....tp aku dlm proses tolak secara baik...





Semakin menghitung TARIKH..memang banyak dugaan ke?alahai...hr tu ada kawan pompuan En.Bf yg sibuk nak jumpa dia.Alasan atas urusan nak ajak En.Bf join bisnes ngan dia......


Nasib baik ada diaorg bertiga,tp itu pon aku mengamuk mcam nak apa...sbb bila aku kata x SUKA...aku x kan suka....atas sbb2 tertentu...hehehe hanya aku n En.Bf je yang tau...



Kesimpulannya,kami nk kena kuat menghadapi dugaan...hush banyaknya dugaan....perhatian untuk semua ye.."syaitan x suka kalau kita menuju ke arah menghalalkan sesebuah perhubungan".Makanya dia akan menghasut anak Adam agar tidak menuju ke arah kebaikan.





04 December 2009

Sad but true.....

Salam,
selamat petang....
i'm on my way to balik kampong..yeay...
aku sbnrnya nk crt sket pasal dr sdr..(sj je..asyik crt pasal benda lain je..)
Hr tu ada bc entry kat blog sis lily lotus pasal along dia...
untuk makluman along sis lily tergolong dalam golongan Orang Kurang Upaya..
(sorry sis ye...mention nama..huhuhu)

actually aku x bc habis pon..sbbnya..air mata aku dah meleleh...(sayu ma...)
aku anggap ini kelemahan aku (over sensitif)
bukan buat2 okey..tp mmg semulajadi aku mcm tuh...
aku x leh tgk OKU,warga emas yang sebatang kara n kanak2 yang serba kekurangan...
aku akan menangis...
Ye...semua org leh kata aku ratu air mata...tp tu lah,aku x leh nk handle bila berhadapan golongan2 insan seperti mereka ni.

Mula2 aku x perasaan hal ni,sampailah insiden yang berlaku 4 tahun lepas...masa tu aku sem 1 degree....

Dalam bas otw nak gi kelas..aku terlambat n kebetulan saing Fendy (my coursemate)
aku duduk barisan kedua dr hadapan...then depan aku ada sorang student lelaki duduk...
masa dalam bas tu aku leka perhatikan muka dia..
bukan nak usha atau minat ye..tp lebih kepada...aku suka nak tgk sbb muka dia tenang sgt...
tb2 bas berhenti kat hentian universiti seterusnya..aku nampak mamat tu bangun..
tp aku pelik apasal dia rendah sgt...

Aku pye perasaan nk tau tu membuak2 sampaikan sgup berdiri...
Sampaikan fendy pon naik pelik dgn gelagat aku...
Bila aku nampak fizikal mamat tu scr keseluruhan aku terkejut...
dia OKU rupanya...kerdil dan tempang...
can u imagine that....?aku terus terduduk dan menangis...
tanpa henti....
Pelik kan?

Aku terbayang2 senyuman dia,wajah tenang dia,kepayahan dia untuk melintas jalan...
tapi dia sentiasa senyum..senyum kat semua org...x kira sapa.
aku x berhenti menangis sampailah fendy terpaksa pujuk aku....
lagi dia pujuk,lagi r aku melalak...
hati aku sayu sangat...sangat2...
sampai bengkak2 mata aku menangis..bila masuk kelas semua org pelik tgk aku...

Hush..apalah aku ek..teruk betul benda mcm tu pon nak sensitif...
aku cuba nak thn diri dr rs sayu tp x boleh...
aku terfikir..camana dia survive dgn keadaan dia yg mcm tu..
camana dia hidup tanpa bantuan org lain?

aku yg sempurna sentiasa alpa...
sentiasa x bersyukur...
kenapa kah?
kesimpulannya,setiap kali kuar berjalan aku akan pki sunglass...jd bila terserempak dgn golongan2 yang aku sebut nih..org x nampak mata aku merah tahan nangis..huhuhu..
bijak x?...
ok..aku nk tido..
t.a.t.a

Steamboat Tupai-tupai

Salam...
morning babes...
(T_T) entry hr nak ajak korang gi makan steamboat kat tupai2...
huhuhuhu..bukan aku nk belanja ye..korang gi sendiri,
sbb korang lagi banyak duit dr aku...

Last sunday kan En.Bf teman aku balik serdang...
jd aku laksanakan r niat aku nk belanja dia makan kat tupai2..
before ni aku wat dia kecur air liur je...crt pasal steamboat kt sini..huhuhu..
kemudian dia lak xcited lbh2..(haruslah kan asal aku mkn best2 je aku crt kat dia..)
kat batu pahat kan x da tpt2 makan..(Tipulah x da,ada tp x banyak mcm kat selangor n kl)

dah jd satu habit...untuk aku xplore kedai2 makan yg menarik atau aku view kat blog2 org lain..
huhuhu kenyataan ye..SAYA MEMANG KUAT MAKAN...
kalau ada duit lebih berani r nak cuba makan2 kat tpt yang mahal sket..saja je nk tau sedap atau x ...kalau x berduit sgt jalan2 cr makan kat tpt2 biasa je..yang ptg makan..

kenyataan lg...saya sgup berhabis duit untuk makan....(itulah saya yang sbnrnya...)

Kacang sebagai pembuka selera... Jus strawberry

air laici
Bahan2 untuk steamboat..yang mentah ye..(actually banyak lg pilihan)


Kemudian masukkan dalam nih...(poyo je kan mcm lah org lain x tau)


Ok,gambar2 ni semua En.Bf yang amik..kiranya entry kali nih..gambar adalah hasil picitan tangan dia ler...

Masa ni aku tgh sibuk2 nak susun pgn atas meja,dia pon sibuk ajak amik gbr..makanya terhasillah muka aku yang selebet...

Gambar adalah biasa2 sahaja,
kalau korang nak gbr best...datang ler ke Restoran Tupai-tupai jalan dewan bahasa....
jadinya korang makan n amik gbr yang lg cantik dr gambar aku..
aku malas nk bawak camera,makanya pakai je lah hp.....
hp pon dah veteran...ada sapa2 nk belikan baru..(En.Bf sila berikan perhatian penuh untuk permintaan ini ye....)
Steamboat kat tupai2 ni buffet...
satu kepala RM28++++
untuk makan je harga tuh..air x kira...
start buffet kol 6p.m-11p.m...
nakkan kepastian korang gi sana dulu...
makan sampai pengsan....
masa aku gi ngan ila beberapa bulan lepas,
kitaorg stay dr kol 7.30p.m-10.30...
huhuhu bayangkan brapa banyak kitaorg makan...
dessert ice-cream pon ada...
korang nak senduk brapa scoop pon ikut suka...
aku n ila adalah gila ye..
makan ice cream saja 8 round...
hahaha....
tapi kat situ makan agak2 x leh nk membazir nanti korang kn bayar...
100 gram pembaziran = RM10.00
okeh tu je....
t.a.t.a






02 December 2009

Hari raya aidiladha yang ke-2

Salam..
hye....
selamat petang...
entry ptg ni aku nak update gbr je..ops2...sj je..
aku buhsan sbnrnya ye..
sbbnya x da keja..

Raya ke-2 aku dh kuar merayap..
kat rumah pon bukan wat pe...my sugar babes Damia&Dania..
pantang tgk org bersiap...
"along nak ikut..."
bukan x nak bawak..tp nanti lau merengek?
sapa nk layan?....aku ni bukanlah penyabar sgt.

aku kuar awal sbb nk isi gas air cond.skali air cond rosak da....skrg aku tgh x da duit..hahaha
baru je abes 2k da nk kn kuar lg...sorry banyak benda nk buat.
nanti ada rezeki aku betulkan...
pastu gi Mc'Donald jumpa best friend En.bf...bla..bla...
kitaorg blah gi tgk wayang...NINJA ASSASINS..aku suka crt ni tp loya tgk darah....
x tahan nak muntah...

Dah loya2 aku leh kebulur lg nk prosperity burger...
makanya kami sgh lagi Mc'd...huhuhuhu
En.Bf kata kesian kt aku..mengidam nk makan...kalau x bawak nnti dia yang rasa bersalah..sbbnya aku belajar jauh..hahaha statement keji ye kamu bg....sbnrnya kamu yg nak makan...bukan aku....lgpon serdang tu x lah jauh mana...naik kancil aku tuh br RM25 je duit minyak....kancil aku je lah...


Saat2 bertenang kami......so sweet...sangat...haha..kalau bergaduh lagi swetttttttttttttttt......
betul ke?aku pnh bc kata2 kat dlm satu majalh ni.Dia ckp cenggini..
BERGADUHLAH KAMU SEPUAS2NYA KERANA PERKARA YANG REMEH,KEMUDIAN BARULAH KAMU BERKAHWIN,NESCAYA DENGAN PERGADUHAN KAMU AKAN KENAL PERIBADI SEBENAR ORANG YANG KAMU CINTAI.
ada sapa2 nak bg pandangan...?

sbb masa kita bercinta kadang2 ada antara pasangan yg pura2...
konon mcm romantik tp sbnrnya panas baran...
KAMI (merujuk kepada empunya blog & En.BF)
mmg akui yang aku n En.BF masing2 adalah panas baran dan slalu berangin...
perangai kami adalah teruk...

La ni aku realize yang kata2 LELAKI YANG BAIK ADALAH UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK..begitu juga sebaliknya...dan kami...
LELAKI YANG PANAS BARAN ADALAH UNTUK PEREMPUAN YANG PANAS BARAN....
hehehe2 En.BF sila ketawa ye....

Ktaorg gaduh teruk..
slalu je....

Aku:sengal r kau ni..menyakitkan hati aku je
En.Bf:abes kau x sengal...da tau aku sakitkan hati kau..knapa kau sakitkan hati aku balik...
Aku:bongok..dah kau sktkan ht aku..x kan aku nk diam...
En.BF:kau lg bongok...yang kau nak jugak layankan aku knapa....

Hah..ni sbg contoh...
bukan cth ye..mmg dialog realiti pon...
tp kitaorg dh janji..sebelum melangkah ke alam Perkahwinan...kitaorg akan cuba berlembut kalau gaduh....hahahaha....x nak cakap benda yang bukan2...
Ini adalah wajah wanita yang kekenyangan....secara jujurnya..kalau aku lapar aku leh jadi gila hahaha2

Lepas kuar ngan En.BF..nami pick up aku kt rumah..gi lepak ngan kawan2 lain...Armas,noli,jawa n ramai lg.....best2..tp ms ni buah jantung aku mcm marah je....haha..berjalan je gf dia nih....



Norly n jawa menunjukkan kehebatan bermain bowling...


Turn norly ngan amat......

Hah si tonjang nami......
huhuhuhu2.....
aku x main bowling ye...
nanti wat malu team je asyik masuk longkang...
jadi aku adalah penonton setia...sampai diaorg habis game....
ok knapa En.Bf marah...
sbbnya malam yg sama..makcik aku ada wat makan2..
then dia bebel cakaplah utamakan keluarga dulu lah apalah..
tp aku dh xplain nami akan hantar aku gi rumah makcik pastu...
dia mcm x terima...
Tp serasanya dia jealous kot....
anggap je lah mcm tu....
hah banyak point nak update nih....
huhuhuhu
nanti2 lah ye...
tu je untuk raya ke-2....
t.a.t.a








I'm cool..hehehehe :-P

Salam...
pagi yang indah...
pagi2 beli nasi lemak..
nasi lemak kosong tapi bayar mahal..
hahaha...

Hye babes...
hr ni hr rabu..besok khamis..lusa jumaat..balik kampong yeay...
x sabarnye...
sabtu ni aku ada 3 jemputan, semuanya kawan2 masa skolah..
huh kental beb nak pergi semua...
org jemput kan?marilah kita memeriahkan suasana..

I'm cool oke...
okey ke?
hahahaha

Alhamdulillah..semakin hr aku semakin tenang
aku suka perasaan ni,walaupon aku berserabut..untuk apa kita pk hal yang bukan2 nih...
aku motivasi dr sdr lah..
thanx to my dear cousin yg bg nasihat..
thanx to my best friends..,yang sentiasa pujuk hati ni....
aku malas nk pk..aku nk selesaikan urusan aku..next year aku ada pjek mega...
aku kn usaha siapkan gak tesis...
by hook or by crook..

slalunya bila aku serabut aku akan tulis benda merepek2 dalam blog nih..huhuhu
nasiblah,ada ke yang termuntah nak baca...benda x elok r ..x payah r baca..wat sakit mental korang je....aku dh r mental..karang korang plak mental..sapa nk baca blog aku nih..

Hahaha..
Betul..x guna fikirkan,x guna berdendam..
lg pon aku ni mmg baran..
tp x lama..kejap je..
cepat panas n cepat sejuk...
semulajadi..

Walaupon x cepat nk melupakan..sekurang2nya tiap kali sebelum tido n bangun tido..aku akan cuba memaafkan..wpon susah..aku mesti cuba...

Nobodys perfect right?
termasuk aku...
siapalah aku ini..yang ingin memetik CINTA MU..hahaa(x berkaitan oke)
erm...selaku manusia yang x berapa nk sempurna...aku sentiasa mencuba untuk jd baik..
ye..aku mencuba..wpon susah..
aku pon ada angan2 nk jd baik..contohnya..angan2 nak jd pendiam (boleh ke?)
angan2 nk ketawa slow2 mcm perempuan melayu terakhir (ekekekeke)
angan2 x nak bermulut puaka lg (erk....)
angan2 nk pakai tudung...(dalam proses bersihkan hati..)

Aku masih mencuba..belajar..dan segala2nya..
aku x nak bila aku bertudung tp sifat aku masih sama..
perempuan yang jahil...mulut jahat..sukar nk memaafkan org..(jgn2 contohi sy ye)
Aku nk jadi wanita yang sederhana tp SEMPURNA...
bukan untuk semua org tapi cukuplah untuk org2 yang aku sayangi...(contohnya anda2 semua para blogger..ayat ampu hik..hik..)

Aku cuma mengharapkan sapa2 yang sudi doakanlah yang terbaik untuk aku,dan smoga Allah S.W.T merahmati hidup korang gak..

Marilah kita menuju kebaikan..(walaupon sbnrnya aku x brapa nk baik...huhuhuu)
t.a.t.a

01 December 2009

Malam Raya dan pagi raya

Salam..
hah amik kau skali update sampai 3 entry...
saja je..
ni lah anak melayu kalau dh x da keja..
jgn slhkan i tau....
sbb x da keja kt opis..huhuhu

sambil menyelam i tenggelam...
hahaha..
sambil menyambil kan?
gbr2 kat bawah ni amik ms raya hr tu,

Pic ni aku amik ms malam raya.kena sekatan roadblok..belum sampai turn kitaorg..aku pon sj je menggedik amik gbr calon2 lembu korban nih...lupa plak nk tya Tok polis knapa driver lori nih kn tahan...
My sugar babe..huhuhu Dania Erisya...

Serabainya kau dik...
Raya haji kali ni aku x brapa nk meriah sgt lah..
raya first je aku x mandi2 sampai lah ke petang...
mandi pon sbb nak hantar angah gi bus stand n nk gi cr brg ngan En.BF jap...
ntah..apasal x da mood..
tp suke...sbb asyik makan saja..
paling suke...gi rumah future mum in law....
makan nasi ayam..sedap wei....air tangan bakal ibu mertua ku...
selamba je aku bertambah..
hahaha..
sambil2 makan..
Future mum:along tambah lg nasi tu...
aku:erm..(sambil mulut penuh n mengangguk)
Future mum:ucu ambik kan lah along nasi, ayam tupon banyak lg..ni mak goreng ayam lg...
Aku:(dengan selamba tambah ayam lagi..nasi x moh...)
En.BF:eeee..gemok....
AKu:(automatik...sepak kaki dia..)hahaha padan muka kau..
Makan saja...
aku rs kan minda aku makin lama makin lemau..
aku dh lama x menulis..
jdnya hasil tulisan adalah mcm haram...
hahaha..
aku cb belajar mengarang lg ye...
Ops2..jgn sangka budak Bm mcm aku ni bijak menulis...
aku pandai baca je.
hahaha..
t.a.t.a