Sentuhlah saya

15 January 2010

I'm Back..

Salam..
hula..hula..
babes i miss u...huhuhuhu

owh..rindunya nak terjah blog2 korang...walaupon sbg SR je..hehehe
ok..aku memang terlampau bz..kalau x ..la ni pon aku x hapdate lg..sbbnya..aku bz..
tgh sbuk buat tesis..pg td ada dating ngan lecturer tp batal sbb dia ada meeting...
Syukran....makanya aku leh tambah2 apa yang patut dan buat pembaikan..

SErius aku mcm nak gila dh ni..macam je..gila x lagi..
harap2 x lah ye...
mintak tolong doakan yang terbaik..sebabnya kalau korang doakan yang x baik tuhan x terima..
minggu ni aku rasa macam penuh stress je lah...bukan apa...
aku ingat aku je yang sakit otak...
rupanya ramai lg..aku ada gak terjah2 blog orang lain..
wei..sekarang ni entry mereka tengah hangat2 gila...
of course pasal orang yang x puas hati dengan diaorg...(^_^')

Kalau aku lah kan yang kena mcm tu...memang aku fight balik...dont mess with me
sebab kita x tau camana sifat blogger2 yang kita kenal..
nama pon alam maya kan?..
blogger2 yang kita kenal...mungkin...backstabber?talam dua muka?..atau nasib kita baik
kita akan jumpa blogger2 yang baik..walaupon x sesempurna mana..sekurang2nya sifatnya x mengganggu orang lain...

Aku?
Macam ni lah..
selagi x da sapa2 yang sakitkan hati aku,aku masih dalam kondisi ok..
hahaha...yang penting kita x cari pasal..

Macam ada satu blogger babe ni,
blog dia sangat sweet...dia buat contest untuk baby...
pemenang dah diumumkan....
hadiah pon dia dah buat...
cuma agak lewat dia poskan sebab ada masalah lain...
aku slalu view blog dia dan aku tahu,dia memang bersungguh nak bg present tu...
cuma ada beberapa sebab yang menyebabkan dia terlambat pos...
akhirnya dia dikeji...wtf?

MEmang silap dia sebab lambat,
tapi kita sebagai orang yang berkaitan...janganlah terus mengeji..tapi bertanya dulu...
owh..memang hot entry hr tuh..siap berserang balas lagi....
dia dah mintak maaf,tapi backstabber memang ramai gila....
siap post dalam FB lagi...
aduhai..kan menjatuhkan maruah org tu namanya...
walaupon aku bukanlah islamik gila...
tapi aku masih tau hukum2 kalau kita jatuhkan air muka orang lain....

Aku bukan bertujuan nak back up dia,
kalau kita di tempat dia,kita pon akan bengang dan malu...
kepada semua blogger....
kalau join contest tu anggaplah sebagai satu keseronokan...
kita jangan harapkan hadiah yang lumayan atau kita akan dapat hadiah tu...
kalau dia dah buat contest,bermaksud dia dah bersedia nak bagi hadiah..
dan kalau dia mungkir janji,itu urusan dia dengan tuhan....
kita x payah nak bising atau cakap bukan-bukan...
baik2 kawan terus jadi lawan...

Mintak jauh....hah tengok aku dah membebel panjang2 nih....
aku rindu kat korang sebenarnya..hehehe...ok nanti aku sambung ye...
T.A.T.A

2 comments:

Mea Myra said...

hehe
thanks sbb share cerita darling.
tu ambil sebagai pengajaran.
salah kita , kita kena admit tapi bila dah minta maaf, org tanak maafkan tu urusan dia dgn Allah.. ;)

sya pun hati2 dgn kawan2 maya nih. banyak sgt yg pelik2.

take care dear!.

syazana said...

sis...kita hidup kadang2 berdasarkan pengalaman...betul2..yang penting kita dah buat..x pe lah...x da manusia sempurna.Erm..tulah sekarang ni pon takut2 je nak baik2 ngan orang..takut2 ada backstabber yang tgu masa je nak hancurkan kita..nauzubillah mintak jauh.