Sentuhlah saya

10 June 2010

Today is 10 JUne

Salam,
selamat awal pagi..
dear blog...
how i missed my old days..
:'-(

Pagi tadi aku bangun awal..
siap2 dan hantar mama pergi kerja.
Aku terus memandu menuju ke perpustakaan Sultan Ismail Larkin.

Lonely~
teramatlah kesunyian...
miss my Love,Best buddies....

Ramadhan 3 tahun lepas,
Aku dan Jega melepak kat perpustakaan ni,
ada assignment yang kitaorang kena buat,grouping..
jadi..bukan kerja yang kitaorang buat..tapi borak2..dan lepak2..
kata puasa kan..
Jega pon puasa okey...
walaupun nama dia Jegajivan...

Yang tak puasa tu aku,
sebabnya,aku off day hr tu..
tekak,haus ya amat..
aku gi beli air..jega cover line aku minum..
see2...

dia siap cakap lagi..
'along,kau minum je.line clear ni,tak da sapa nampak'

aku balas,
'Jeg,tapi tuhan aku nampak'

jega balas..
'aku tahu tuhan kau nampak,nak wat camana kau tu dah haus sangat.lagipon kau tu off day,kalau pengsan kat sini sapa nak angkat kau,dahlah berat..'

ciss...
hampeh punya jeg..benci~
but i miss him so much...
not only him...but my buddies too...
Damn...how i missed my old days

Banyak benda yang aku buat tanpa fikir panjang..
Thank god,
aku dapat parent yang tak mengongkong,
ada bf yang memahami..

MAksud aku,
bukanlah aku dating berdua je ngan jega,
slalu je kuar dengan kawan2 lain...
tapi kebetulan masa tu,
aku ngan jega satu group..
kena buat persediaan untuk pameran lak tu..
masa tu kitaorang final year..

semua artikel tu jega yang buat,
aku?
tau tampal je..hahaha
thanx jeg...

aku mengamalkan semangat 1 malaysia okey..
bukan dengan jeg je aku baik..
dengan Pow Chee Fung pon sama..
okey this one is chinese girl..
soft spoken n humble..
miss her so much..
*sebenarnya aku rindu nak main2kan dia..

one day,
aku tengah berbual dengan sorang classmate aku...dan terkeluar perkataan 'poyo'
she asked me..
'along apa maksud poyo?'

'pow,awak nak tahu maksud poyo?'

'yelah,tadi saya dengar awak bual sama mastita'

' 'poyo' bermaksud 'ayam' dalam bahasa melayu'

'ooooooo,jadi istilah 'poyo' tu bahasa apa?'

hahahaha....
siot je kan aku..
mulalah agenda aku buat cerita tipu,
tapi tak lama..
aku ngaku saja nak main2kan dia..
hahaha....

okey..aku dah mula emo ni..

jadi hari ni dah 10 june...omg..
hahaha..tapi aku masih relax je kan?kan?
wat pe nak kalut...
kalut lagi tak jadi apa...

tadi gi shopping ngan mama..
dapat gak r barang sket untuk hantaran.

lega r kepala sekarang,
da tak banyak fikir..
selesaikan satu2..

misi untuk pagi ni ialah mencari baju mengikut tema..
tapi kalau dah tak da..
terpaksalah aku pergi menyewa dekat butik andaman ye..

jadi doakan semoga misi aku berjaya..
=) have a nice day..
still counting days...

2 comments:

cik syahira said...

pergh.. counting jgn tak counting.

syazana said...

Babe..hahahaha...juling mata asyik counting je ni =p