Sentuhlah saya

18 June 2010

Follower?

Salam,

Hoh rajin nak update..
kalau aku malas jangan tanya kenapa..

Fine,
aku cuma nak cerita pasal follower...
pengikut blog kau lah..

kau tgk kat page aku je kau tau blog aku tak glemer..
see2..
ada aku kesah?

Tapi aku ada silent reader gak?
hahaha2..
gempak noks..
ada gak orang nak baca..
yang dah jadi follower mmg tak terhingga ucapan terima kasih aku..

Silent reader biasanya terdiri dr kawan2 aku gak..
insan2 yang tak pernah komen..
yang tak da blog sendiri tapi sangat rajin membaca blog orang..
*aku suka nih..

Ada satu hari masa aku jalan2 kat Batu Pahat...
aku terserempak dengan kawan sekelas aku masa sekolah..
tengah2 syok berbual dia tanya aku macam2..
mula2 aku macam tak terfikirlah mana dia tau pasal aku...
tb2 aku tanya

aku:eh mana kau tau cerita aku nih?
kawan:i'm u'r silent reader babe...

holllaaaa....terkejut aku...
dia kata aku ni sewel..
tulis ikut suka..
hahaha
bongok..blog aku..aku punya sukalah..
hahaha
*aku tau dia baca ni...

Tapi dia tanya kenapa aku tak ramai follower?
aku jawab..
sebab blog aku tak best..
hahaha

Aku mula berblogging since 2008..
kerana?
kerana terpaksa okey...
sebab untuk memenuhi kursus universiti..
jadi kau ingat aku ni sukeeeee sangat nak ada blog
*keji tapi kenyataan..

When my buddy tell me about her blog..
barulah aku aktif semula..
mula2 memang gian..
mesti nak update..
sbb syok ada orang baca..
lama2 blog dah macam diari..
aku tak pernah tetapkan sapa reader aku..

aku tak pernah nak marah orang baca atau komen..
*tapi selagi tak menyakitkan hati aku atau orang2 yang aku sayang..kau adalah dalam ZON SELAMAT.

Dulu syira ada ngadu ngan aku pasal komen yang kurang menyenangkan kat blog dia..
haippppp....suka2 kau ye kacau kawan aku..hahaha..
mulut kau puaka..let see mulut sapa lagi puaka..
kau nak baca blog orang baca je lah..suka atau tak,
kau simpan je dalam hati..
jangan damn orang tu depan2..
tak elok..atau kau jeles sebab blog dia best..hahaha

Sebab tu aku tak kisah blog aku ramai orang baca atau tak,
sebab ada banyak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii blog yang best2..
tak dapat dinafikan aku pon suka baca blog orang,
dan suka nak jadi kawan diaorang..
kau rasa?

seronok ada kawan dalam alam cyber nih..
tapi tak semua org baik kan..
ada je talam berlauk aku tengok.

lagi satu aku nak pesan..
kalau ada blogger yang suka show kat blog dia,
apa dia beli,apa dia ada...
janganlah kau berkata apa2..
dia cuma nak berkongsi kegembiraan atau apa pon..
kau patut fikir +ve..
jangan kau damn atau kata apa2...spttnya kita gembira untuk dia gak
mungkin dia nak kita bekerja keras macam dia,
supaya kita pon akan senang macam dia..see2

Tapi kalau ada blogger yang memang poyo nak mampos..
hahahaha..
tu aku tak campur..
biasanya kalau aku menyampah je nak baca blog2 poyo..
aku terus tak jengah langsung..
for what?
kalau baca bukan aku dapat apa..
tak baca pon tak pa...
betuL?

aku tak da lah baik sangat...
tapi kalau hati ni penuh dengan jahat je...
muka kita terus jadi hodoh okey..
its fact..jangan nafikan...

aku menceceh ni bersebab...
malas nak berkias..
hahaha
kadang2 aku terfikir..
apa yang menyebabkan orang suka baca blog kita..kita?
eh tak korang lah..hahaha
sbb life kita?
coretan kita?
atau sebab apa yang kita lalui?
sama je kan..
okey..abaikan..

hahahahaha..
ni bukan entry emo..
tapi entry sebagai ..erk
apa2 je lah..

aku bukan nak damn orang atau apa..
apa yang aku patut sampaikan dan kongsi..
aku akan buat...
Jadi...kau rasa,kalau ramai follower tu okey ke?
sebab ada je yang jadi follower ni...erk...
Talam berlauk...(^_^)
aku yang nampak fenomena ni jadi takut..
kenapakah?

bye..nak tido...zzzzzzzzzz

2 comments:

cik syahira said...

haha sengal.
teringat aku kat piranha yg pernah kau sound dulu.
agak-agak wujud lg ke tak ek dia tu?
apa-apa pun, happy blogging.
beb, event kau sabtu ke ahad?
confuse dowh tetiba.
tp rasa macam ahad. hu hu.
fine, slap me please bila kita jumpa minggu depan. -____-"

syazana said...

Hahaha...
ahad dowh..
memang nak kena lempang laju2 nih...
datang tau..