Sentuhlah saya

27 July 2010

11 month to go (^_^)

Salam.
selamat malam..
dah sebulan..

ye sudah sebulan daku menjadi tunangan orang..
kena bertahan dr segi mental dan fizikal..
=)

Dugaan?
tak dapat dinfikan.
rezeki?
alhamdulillah..

KAmi tengah giat mencari duit nak kahwin =)
Dah hari2 mengadap muka en.Tunang,
sehari tak jumpa...
kami boleh jadi emo...


Kalau pagi dia tak sempat naik opis..
petang sebelum aku balik,
mesti mau jumpa aku walaupun 5 minit..

Doa aku makbulkah?

sebelum ni kalau aku duduk kat UPM dan cakap,

Aku: b,i miss u
En.Tunang:Sayang,nantikan balik kg.Kita jumpalah.Sabar ye.
Aku:tapi tak tahan rindu..i'm alone here...need you.banyak benda nak cerita.
En.Tunang:ye,b faham..bla..bla..

Dia selalu akan pujuk aku macam tu.
bila dia pujuk aku sambil membebel,aku mesti cakap,

Aku:b,kalaulah kita boleh tukar tempat,b rasa apa yang syg rasa.MEsti b tak bebel2 macam ni.

Dia cuma ketawa je...
hampeh...

la ni...alhamdulillah..
siapa sangka Allah S.W.T dengar doa aku yang satu tu.
dia dah rasa apa yang aku rasa dulu...

Dia tak kan 'senang' kalau tak nampak muka aku satu hari suntuk..

Memanglah orang kata waktu tunang ni macam2 hal boleh berlaku,
tak salah kalau kita mintak segalanya berjalan dengan baik dan segala urusan dipermudahkan.

Banyak yang aku nak betulkan..
hidup aku..
hidup kitaorang...
hidup kami..

Jadi aku dan dia mengambil keputusan untuk mengubah haluan hidup yang caca merba ni,mengubah haluan untuk menjadi lebih baik dari sebelum ni.

Aku harap sangat Ramadhan kali ni 'lebih bermakna'
Hahaha2
tb2 mcm emo kan..

Kalau kau datang dan hidup dari Family yang huru-hara macam aku,
aku pasti kau akan bersyukur kalau kau pasti dapat kehidupan yang lebih baik...
kau tau perasaan apabila kita disayangi orang lain yang bukan keluarga sendiri...
hehehehe.....syurga...bahagia...syukur kerana aku dapat peluang itu.

tiba2 macam lari tajuk...

11 bulan lagi..
kalau ikut tarikh tunang..
aku ada 11 bulan bergelar 'anak dara'
Sebelum menjadi 'puan'.
TApi mama aku macam nak cepatkan tarikh..
dia nak buat majlis hujung bulan 1..
apakah?
hahaha
dia plak excited...sapa yang nak kahwin ni..oooo mak...duit tak cukup lg
*duit aku lah...

aku mintak sangat sapa2 yang sudi doakan kebahagian kitaorg..doakanlah kami
dugaan memang banyak,aku harap kiatorg terus 'kuat'
Kalau ikut kepala angin aku ntah tak sampai hr ni kot hubungan kitaorg..
aku nak bgtau kat sini..kadang2 aku ni 'gila' okey..
gila sampai tahap En.Tunang rasa macam nak simpan aku dalam frozen..
*sila bayangkan..

Aku masih mencari2 andaman secara light2..
aku malaslah nak survey banyak2..
hahaha..bolehkah?
mama aku okey je kalau aku dah berkenan..
tapi aku masih pertimbangkan lagi..
kalau setting dewan je dah dekat 8k..
kejadah nak mahal2..
kalau aku ni anak Dato' boleh r..
ni tak boleh blah..


Aku bajet paling mahal pon 5k..
adeih..
tb2 malas nak fikir..
lain kali saja...
hahaha

*dah dapat idea mau gubah hantaran (^_^)v


kau baca je lah entry ni kalau tak bosan..
nanti aku update bg ilmiah sket ye..

5 comments:

lalink7 said...

dah makin dekat..mst xsabar kan..huhuuhu...

cik syahira said...

babe, thanks belanja aku malam tadi. ingat, next time jangan date hari rabu. menu tak best! ha ha..

syazana said...

lalink7:
Tak sabar?hehehe takut sebenarnya una =p

syira:baiklah.Tapi hr jumaat dialu-alukan okey =)

lily lotus said...

tak lama lagi tu..hehe..selamat membuat persediaan yer

syazana said...

Lily lotus:
hahaha..doakan yang terbaik ye.