Sentuhlah saya

08 July 2010

Semalam dan kelmarin.

Salam,
selamat pagi...

semalam adalah sangap nak menulis ye,
tahap zero nak angkat jari pon tak larat.
baru 3 hari puasa tapi asal petang je aku dah terdampar macam ikan paus..
tambah lagi gusi aku sakit+ulser+sakit tekak ='(

3 hari berturut2 aku tolong En.tunang kat opis dia,
kerani?
entah aku tak tau,
kejap dah berhenti,
kejap lagi ada kerani baru tapi part time je.

Jadi selaku PA tak bergaji,haruslah membantu partner yang tonggang langgang.Dia mengalami situasi sibuk yang amat.*poor him

HAri2 kitaorang bertekak,
oleh kerana hikmah puasa adalah bersabar,
aku pekakkan telinga je,biar dia membebel sorang2.

En.Tunang:sayang,b nak turun site ni.

Aku:*mengangguk

En.Tunang:awak ni kenapa muka tak best je

Aku:Malas nak cakap banyak nanti sakit hati sebab dengar awak bising2 je.

En.Tunang:sebab tu saya tak nak awak kerja dengan saya,bila saya bertegas awak kata saya marah2.Awak ni dah terlebih manja sangat.bla...bla..bla...

Aku:eh?..apahal plak?awak tu yang tak boleh nak buat kerja dengan relax,sikit2 marah nasib saya puasa tak larat nak bergaduh dengan awak.Nak bukak mulut pun berat,apa kata awak buat je kerja awak,dengar awak membebel gusi saya makin berdenyut2.

En.Tunang:okeylah saya nak turun site dulu.*merajuk

Buruk okey kamu merajuk..hahahaha
tapi lepas dia yang call aku dulu..hulllaaaaa...suke~

Petang aku dah betul2 lepak dan terdampar sesuka hati,

Aku:B dah cuci gambar tunang?

En.Tunang:belumlah sayang,nanti sayang nak buka dengan Syira tolong singgah kedai tu,cucikan skali..

Aku:kalau sayang kata malas B marah tak?

En.Tunang:kenapa?

Aku:Tak larat r nak drive jauh2,lapar......

En.Tunang:hahahahaha,sengal...bongok kau kan?macam budak kecik je lapar..dah pukul 6.30 la sayang oi..kejap lagi buka.

Aku:b,tak kesian sayang ke?kalau kelaparan tengah2 jalan.

En.Tunang:hahahahahaha,besok tak payah puasa.Tekak dah sakit macam tu pon nak paksa badan lagi.

Dia sangat prihatin walaupun garang+suka membebel.

Owh..ye,semalam aku buka dengan Syira..
Suke~..cuma dia yang tau..hahaha
gambar adalah tidak diambil..
tak larat nak angkat tangan =p

Macam biasa tempat rasmi kami adalah di BPmall.
makan+chitchat+bla..bla..bla..
dalam kol 9 lebih kitaorang gerak keluar dari situ,
owh ye..makcik sayur ni ada bagi aku ayam goreng dan orange..huahuahuahua suke~
rezeki datang bergolek.
Kenapa aku panggil SYira makcik sayur?
cuma dia je yang tau,babe sorry hahahahahaha..
dia akan jerit kat aku,tapi tau dia sayang aku jugak.. =p

LEpas jumpa dia lega sket kepala otak aku,
Jumpa En.Tunang bukan tak lega,
tapi serasanya kita memang kena berbual dengan kawan sejantina,
mungkin kawan lebih memahami.

okey,cerita pasal kelmarin plak,
aku pergi bpmall gak tapi dengan Fara (my ex-roommate)miss her.
masa tengah dok usha2 barang,
aku terserenpak dengan seorang perempuan yang pernah menyakiti hati seorang teman baikku.Dan turut memberi impak dalam hidup aku.
respon?
aku buat2 tak nampak kewujudan dia tuh,
bila balik aku rasa tak patut plak,kenapakah.
apa patut aku cakap dengan dia,'hye lama tak nampak?','sihat?'

serius aku jadi dungu sekejap.
KEnapakah?
mungkin hati aku dah lembut atau memafkan dia..
eh..entah..
tapi bagi aku,kawan boleh rapat tidak.
entah mungkin lebih mudah kot,
supaya tak menambah kekusutan.

Jadi aku berusaha untuk memaafkan,
wat pe nak simpan2 kan?
Walaupun dia pernah buat silap.
tapi rasanya dia memang tunggu aku tegur dia.
tapi kalau dia buat cerita yang tak baik tentang aku,siaplah.
Hahaha...

along...berubahhhhhh..hahahahaha

En.Tunang suruh aku abaikan je perempuan itu,
sebab dia kata,kerana perempuan tu silap2 banyak masalah akan timbul.

Jadi,aku abaikan,jangan dia ganggu hidup aku sudah.

Berubah?
ye,aku memerlukan perubahan untuk kemajuan hidup.
memang mengambil masa dan lambat,sebab segala2nya bermula dari hati dan bukan main suka2 je.kau rasa?

MEmandangkan dah nak masuk ramadhan lagi ni,
baik aku fikir camana nak pau En.Tunang nak curl kan rambut lagi. =p

bye2

2 comments:

cik syahira said...

hoi, sengal! panggil makcik sayur eh. ha ha.

syazana said...

Makcik,gembira ye..bf datang bp..hehehe