Sentuhlah saya

14 February 2011

Sedih

Assalammualaikum w.b.t

selamat pagi...

KEcewa+stress+sedih

Mula2 x da lah nak rasa sangat...tapi la ni dah sedih sangat.

Secara rasmi tarikh sudah fix,aku akan bernikah pada 29 april 2011 dan majlis resepsi pada 30 april 2011.

See...mula2 x banyak masalah now...dah terlalu banyak clash dengan orang2 lain.

apa patut aku buat?
sampai ada mintak tunda supaya boleh datang majlis aku.
what the?keputusan bukan boleh main ubah2 macam nak buat birthday party okey.
Ni melibatkan 2 pihak dan 2 keluarga..apakah...mahu tukar tarikh macam suka2 kita nak batalkan order makan kat kedai makan?

Kawan2 rapat ada yang memang x boleh datang sebab dalam pantang..so?x kan nak paksa datang dengan berparam bagai?aku x zalim sangat,memandangkan masa aku tunang diaorang sudah bersungguh2 datang.

Masa tunang pun satu hal,janji bagai nak rak,tapi hujung2 x datang.marah+kecewa..memanglah.
Tapi aku fikir tunang je pun.

La ni,aku senang kau x datang majlis aku dan aku x kan datang majlis kau.x da effect pon kan?
bunyi macam kejam...hahaha aku x macam ni okey.walau kau x nak datang majlis aku sekali pun.Insyaallah masih ramai yang akan datang.niat aku hanya untuk menyebarkan berita yang aku dah KAHWIN.hahahaha

Tak da lah nak keji sangat macam tu.

Ye aku memang sangat sensitif.Ingat senang mahu rancang plan besar macam ni.Kad kahwin aku tak tempah lagi,rasa memang sudah mahu merajuk,yang sana call bgtau awal2 tak dapat datang,yang sini macam2 hal..kalau kau..kawan2 yang kau harapkan datang.

Sampai rasa mahu buat majlis untuk family dan kawan2 yang betul2 mahu datang sahaja.

Boleh tak kalau nak bg kad,aku tanya macam ni
'kau boleh datang x ni?kalau x boleh aku x bagi kad'

hahaha...macam siamang je bunyi.

Dahlah dengan ada manusia ugut mahu memusnahkan majlis aku..
kau rasa stress...ye...aku stress..tapi aku ugut org tu balik.
'kalau berani cubalah,kau musnahkan majlis aku...dan aku musnahkan masa depan kau'

so what?
hahaha
x kan nak biar,haruslah hantar ke penjara kan?kan?

motip manusia tu adalah dendam..hahaha...

See,aku boleh gelak2 bagai...tak mahulah nak fikir banyak2.
Buat sakit kepala.

Aku tempah kad dan edarkan,dengan harapan aku boleh jumpa orang2 yang aku jemput masa hari bahagia aku.

walau kau x sempat jumpa aku,tapi aku tetap inginkan kau datang dengan niat aku memang naj menjamu kau makan.

sebab nenek aku selalu pesan,kalau orang dah jemput tu seboleh2nya datang.

Walaupun aku susah macam mana sekali pon,
walaupun aku x da transport sekali pon...walaupun dan macam2...

aku akan pastikan aku pergi sebab orang dah jemput.
Dan2 aku terus rasa agaknya berkat aku selalu pergi majlis orang tu yang aku akan kahwin tak lama lagi.

serius...aku rasa itu berkat dan tempiasnya sehinggakan kami mengambil keputusan untuk berkahwin.

Pernah sekali sebab terlalu banyak hal aku sampai majlis orang pon dah lewat,majlis dah habis,makanan dah habis,orang dah balik dan pengantin dah pergi outdoor photoshoot..

tapi aku rasa puas,dapat pass hadiah dan salam parents pengantin...
sebabnya aku dah buktikan aku cuba datang untuk meraikan..kecuali sbb aku kena chickenpox macam skrg sbb tu aku x boleh nak pergi.

Sedih banyak majlis aku x dapat attend.

huhuhuhu
kelakarkan...entry emori dowh..hahaha...

Tak pe, aku pujuk hati sendiri.
Sikit yang tak boleh datang,aku tak tahu hari kejadian macam mana kan?
mana tahu rezeki ada ramai pula yang datang.

Aku bukan apa...kahwin tu sekali...maka nak kongsi saat2 best dengan mereka2 yang aku sayang.

Tapi tak tahulah kalau esok2 En.Bakal suami nak buat majlis besar2ran setiap ulangtahun..merasalah aku nak naik pelamin bagai...hahaha *berangan

Kau hengat bakal suami kau jutawan..hahaha...sekali majlis je keluar duit macam nak tercabut nyawa.hahaha

entry emosi sebenarnya...tapi kuatkan semangat juga,walaupun tanpa teman2 rapat...bulan ni aku nak tempah kad dah..haha nanti aku bgtau kat blog.sesiapa yang terbaca blog aku ni berasal dari batu pahat...hahaha..jemputlah datang ye..mana tau boleh jadi kawan melepak...boleh bagi kad by hand juga.

mesti pelikkan..kenapa aku jarang share idea kahwin di sini?
hahaha...sebab..rahsia..x da lah nak rahsia sangat..nak tahu sila datang majlis...*ada unsur mengugut di situ...hahaha...dengan mama aku pon aku x bgtau baju pengantin kaler apa..hahaha...pengsan je kan sapa jadi mak aku..rasa mcm nak hempuk je anak yang sengal ini.

eh..okey..emo kejap je..(^_^)

dah sengih2 balik ni.....aku ni kan mana boleh nak marah2 lama2..lagi nak simpan dendam...mana2 kawan rapat aku semua memang jenis2 yang tahan kena marah..hahaha..eh ada sorang je kawan baik aku sangat tahu cara nak sejukkan aku..hahaha.....sebab dia selalu cakap

'alah kalau kau marah2 pon kejap je,lepas tu kau dah ok balik.janji kau x simpan dalam hati'

hahaha..walau di mana kau berada...aku sayang kau babe....sayang sangat.


Muahaha..aku tempah kad jemputanlah..hahaha jangan risau walau aku manusia kedekut..akan ku tempah juga demi kawan2 hahaha..

4 comments:

cik syahira (a soldier's gf) said...

beb.

aku pun sedih juga ni. tersepit antara 2 keadaan. sigh.

chem said...

sabar.

insyallah datang la tu..
mane tau dorang nak wat suprise ke hape.
beriya cakap xnak datang..skali dtg tengok rombongan che kiah dorang buat.
tak ke haru..

hehe..ape pun tahniah dan selamat bakal pengantin baru.

chem said...

sabar.

insyallah datang la tu..
mane tau dorang nak wat suprise ke hape.
beriya cakap xnak datang..skali dtg tengok rombongan che kiah dorang buat.
tak ke haru..

hehe..ape pun tahniah dan selamat bakal pengantin baru.

syazana said...

Syira:hohohoho..relaxlah,utamakan yang utama.sebab masa kau kahwin nanti aku pun tak tahu boleh dtg atau x.lagi pun halangan bukan kita minta babe.


Chem:
hehehe..baiklah.harap2lah ada kawan2 yang datang bawak rombongan cik kiah.bukan apa,suka keadaan meriah2 ni..tak tau macam best je kalau tgk muka kawan2.