Sentuhlah saya

17 December 2010

Nak kahwin tapi masih suka beli benda bukan-bukan

Assalammualaikum..

W.B.T



Aku masih di sini..hahaha..*sila lempang..



Hati adalah berbunga-bunga dan ceria...dalam hati ada Taman bunga yang dilimpahi dengan bunga2 yang mekar mewangi dan cantik..ces~ ayat tak leh blah.



Aku dapat Hp baru yeay..

Tapi masih sedih atas pemergian N70



Terima KAsih En.Tunang,

kamu sungguh memahami yang si kekasih ini sangat lembap dan alahai tak pandai sungguh guna Touch screen.Jadi kamu telah guna tongkat sakti kamu untuk tukarkan kepada Blackberry..Hitammmmm..



Aku rasakan En.Tunang mesti terasakan hari tu aku bebel2 pasal tak pandai pakai Touch screen.

Adeh~



Kenapalah mulut ni jahat sangat suka sangat merungut tak tau nak bersyukur...

Blackberry ni pun ntah aku tau pakai ntah tak. *tepuk2 mulut sebab jahat.



Aku risaulah duit simpanan dia akan berkurangan,

sebab mahu kahwin ni....lagi beberapa bulan.

Duit aku?dah memang kurangggggggggggggg pon..hahaha

siap ada hati lagi aku nak curlkan rambut lagi....itu semua duitttt...



sekarang ni aku dengan dia tengah fikir alasan,

apa mahu jawab dengan FMIL.

Kalau mak dia tanya 'HP baru?'



aku akan jawab,'eh..tak tadi kitaorang jumpa kat tepi jalan ada orang tinggalkan siap dengan paper bag sekali.' mesti buat riak muka terkejut dan pelik2.



Ok..bukan dia belikan aku je..dia pon beli hp baru juga..*sigh..dalam 2 minggu ada 2 Hp baru.



Dia mahu Let go N8..dan kasi simpan X3 aku.



En.Tunang:awak suka?



Aku:mestilah suka...TErima Kasih *mata dah bergenang..(berlakon lebih,kasi dramatik sket)



En.Tunang:pandai tak pakai blackberry ni?



Aku:cis...memandang rendah..



En.Tunang:bukan apa bg touch screen asyik membebel je.hahahaha



Aku:Blackberry kan tak payah 'raba'.Insyaallah pandai (ceh macam mana mahu pakai hp ini)





Aku rasa bersalah r,membazirkan duit orang.Memanglah aku tak mintak tapi...adus..ni lah perasaan kalau tak pernah bersyukur dengan apa yang ada.Menyesal~



Aku:Mesti banyakkan duit awak dah keluar?



En.Tunang:alah,tak apalah,yang lain kita let go.Lagipun bukan selalu kita tukar kan?selagi tak kemek hp kita,kita memang tak kan tukar.Lagipun apa salahnya bukan selalu.



Aku:kita dah nak kahwin...



En.Tunang:tak apa,insyaallah ada rezeki lain yang mendatang,awak jangan berhenti berdoa.



Aku:Mudah-mudahan.Terima kasih,semoga banyak lagi rezeki yang akan tuhan bagi kat awak.



En.Tunang:Terima kasih. (^_^)



He smiling....sampai telinga..serius dah lama tak nampak dia senyum panjang sampai cmm tu sekali.I love the way he smile.



Dah lama wei tunang aku tak senyum macam ni..last dia senyum panjang2 ni masa raya hari tu.Masa tetap tarikh majlis kat rumah aku.LEpas tua syik nampak muka stress dia je..muka kening berkerut2..



Tapi aku pelik gak,dia keluar duit..dia senyum lebih..sepatutnya aku lah yang senyum lebih.



Hahaha..tak apa yang penting aku suka.



"Saya janji akan cuba belajar guna hp canggih,walaupun saya sengal saya akan cuba juga.Saya tak akan merungut lagi.Sebab awak sanggup keluarkan duit awak untuk saya.Tapi saya tak pernah pun bagi awak Hp.Nanti saya belanja awak donut dan coklat,kita sama2 gemuk"

Ok bab gemuk tu tak boleh nak janji.awak gemuk tak apa tapi selepas majlis kahwin kita.sebelum ni sila jangan nak gemuk2 dulu.Sebab kita kena buat baju untuk majlis bersanding.

Pak andam sudah kasi sound

'sya,kau badan nak kena jaga,maintainkan jangan terlebih gemuk'

hahaha..matilah..

Feel mahu kahwin belum sampailah.Mungkin melangkah ke tahun baru,baru serius mahu buat persiapan.

Oklah..mahu study..bye.

*penutup macam haram ek? =p

6 comments:

lily lotus said...

bila eventnya ni? jgn lupa akak..hehe..

syazana said...

lily lotus:
Insyaallah tahun depan kak,hehehe..mesti mau jemput meh.Tunggu kad siap nanti sya mintak alamat.

hamzah ian said...

dpt phone? wah...

Heidi Shafiq said...

tahniah beb.. :)

syazana said...

hamzahy ian:
Rezeki,alhamdulillah. =)

Heidi Shafiq:
Thanx dude.. =)

lalink7 said...

BB bukan benda bukan-bukan la along..heheheh...okeyla tuee..hehehe..